Fortsatt bare nesten på bortebane

Hargott hadde en kjempesjanse til å utligne, men hans skudd fra sentral posisjon gikk i stolpen bak en utspilt Øygarden-keeper. Foto: Knut G. Bjerva

Det er fortsatt trøbbel med å få poeng på bortebane. Det ble 1-2-tap  mot Øygarden i Bergen lørdag. Det ble med Albans redusering på overtid.

Det ble en sjansefattig førsteomgang. Ingen store sjanser og dermed 0-0 0 til pause på et vindfylt Ågotnes Stadion. Ørn-gutta hadde en god periode midtveis i den jevne omgangen. Det ble en del gode overganger, men det ble med et langskudd fra Adrian. Heller ikke Øygarden skape mye. Kristoffer Solberg hadde kontroll på et skudd fra distanse.

Etter pause ble det skapt flere sjanser, og det var hjemmelaget som hadde flest situasjoner og muligheter. Øygarden tok ledelsen etter 57 minutter på et skudd fra Kristoffer  Gunnarshaug da han upresset satte ballen bak Ørn-keeper Solberg. Hargott hadde en kjempesjanse til å utligne, men hans skudd fra sentral posisjon gikk i stolpen bak en utspilt Øygarden-keeper.

2-0 til Øygarden kom på straffespark ved forsvarsspilleren Fabian Rimestad. En heading skapte en 1 mot1-situasjon der dommeren mente Henrik Falchener brukte armen ulovlig. Dommeren, som ellers klarte seg helt greit, gjorde en feilvurdering i den situasjonen. Det gule kortet til Henrik ble følgelig også feil.

På overtid fikk bruntrøyene sin redusering. Albans skudd gikk gjennom alt og alle og fant veien til nettmaskene. Nytt håp, men tiden ble for knapp til å vaske fram den avgjørende sjansen som kunne gitt utligning.

Ørn gjorde ingen dårlig prestasjon i Bergen. Tradisjonelt hjemmesterke Øygarden skapte ikke mange store sjansene i kampen. Førsteomgangen var jevn, mens Øygarden etter scoringen løftet seg. Synd med feilaktig straffespark mot. Nå venter to hjemmekamper i «Fort Lystlunden». Fortsatt ubeseiret etter de to neste kampene vil gutta ha et bra grep på midten av tabellen.

Hvilken betydning kampen og resultatet får vites ikke. Hvis Øygarden selv konkluderer med at det blir levert oppbud i en konkurs – eller NFF med sitt regelverk og lisenskrav avslutter Øygardens eksistens, bli mest sannsynlig avklart i løpet av to uker.

Hvis Øygarden er ute av avdelingen, plasseres de helt sist med 0 poeng, og alle kamper de har spilt blir strøket.

Tekst: Kjetil Ramberg

Kjell André Thu måtte konstatere at det ikke lyktes på bortebane denne gangen heller. Foto: Knut G. Bjerva

Det var kuling på banen og plundrete spilleforhold, der ballen tok sine egne veier. Flaggene sto rett ut. Foto: Knut G. Bjerva