Ørn gleder seg til 16. mai-fest på Melløs

Fra treningskampen mot Moss i vår, det er Thomas Utter Jensen som er i aksjon. Foto: Knut G. Bjerva

Ørn Horten tok sin første seier sist lørdag da det ble 1-0 over Notodden etter scoring av Mustapha Fofana helt mot slutten av kampen. Ørn har dermed fem poeng etter fem kamper, og det defensvise har vært lagets styrke så langt. Nest etter mandagens motstander Moss, har Ørn sluppet inn færrest mål med sine fem. Laget er imidlertid det som har scoret minst, med bare tre mål på fem kamper.

– Vi gleder oss til 16.-maifest på naturgresset på Melløs, fastslår Ørn-trener Kjell André Thu: – Dette er en kampder vi er kjempe underdogs og møter et lag som har startet bra og er i flyt.

– Skal vi  få med oss noe her må vi prestere på max. Vi må være dønn solide defensivt og vi må være sylskarpe offensivt og sette sjansene våre, fastslår Thu.

– Vi har trua på at vi kan klare å få med oss ett resultat hvis vi fortsetter fremgangen fra Notodden-kampen, sier Kjell André Thu.

Motstanderen
Moss har ikke avgitt poeng hittil i sesongen, og står med 15 av dem og 12-4 i målforskjell. Laget har imponert hittil, men har sluppet inn mål i alle kampene, bortsett fra mot Kvik Halden i første kamp.

Laget
Den tidligere landslagskeeperen Thomas Myhre overtok trenerjobben etter Shaun Constable i fjor høst, og har suksess hittil. Dessuten er fotballprofilen Bengt Eriksen daglig leder i klubben.
Lagets toppscorer er Kabamba Kalabatama med fem mål. Han har hatt litt av ei reise fram til han kom til Moss før årets sesong. Kalabatama ble født i Lusaka, Zambia, av kongolesiske foreldre. Som femåring flytta familien til Norge og han fikk sin seniordebut for Bjørnevatn i 3. divisjon da han var 12 år.  Dette resulterte i at han ble utestengt fra seniorfotball til han fylte 15, fordi han var for ung. I februar 2020 gikk han fra norsk 4. divisjon til det finske elitelaget TPS. Han returnerte til en toårskontrakt med Moss før årets sesong, og har innfridd så langt.
Noah Alexandersson som var på lån fra IFK Gøteborg i fjor, har også gjort mossing av seg og står med tre scoringer så langt. Den siste scoringa til sistnevnte var av det spektakulære slaget. Se den her!

Keeper Mathias Eriksen Ranmark var på lån fra Molde i fjor, men er nå fast spiller i nabobyen. Thomas Klaussen er kaptein og har ti sesonger og 274 offisielle kamper bak seg i klubben. Han har noen kamper færre enn Ørns kaptein Thomas Knutsen som har 292 og er på vei inn i den eksklusive 300-kampersklubben som bare består av seks Ørn-spillere.

Innbyrdes møter
Moss er et av lagene Ørn Horten har møtt flest ganger.  Hele 63 har lagene møtt hverandre, første gang allerede i 1907 da Ørn vant 3-0 og 7-0 i to privatkamper. Året da Ørn vant sitt siste NM, i 1930 vant Ørn hele 7-1 over Moss i 3. runde.
På 2000-tallet har Ørn Horten og Moss møttes i både 1., 2. og 3. divisjon.

Moss - Ørn Horten 2-0
Ørn Horten - Moss 2-2 (Niklas Haakenstad, Thomas U. Jensen)

Treningskamp i år
I mars i år vant Moss 3-1 i en treningskamp. Ørn fikk det tøft før pause da to scoringer av hjemmelaget kom etter rot i Ørns forsvar.
Leonard Getz ga Moss ledelsen kvarteret ut i omgangen. Mustapha Fofana sørget for utligning etter en halvtime før IFK Gøteborg-importen Noah Alexandersson satte inn 2-1 rett før pause. Ti minutter etter hvilen fastsatte Thomas Klaussen sluttresultatet til 3-1 til hjemmelaget.

Ørn-trener Kjell Andre Thu var litt mellomfornøyd etter kampen.
– Det er kjedelig å tape, i alle fall når målene kom som de gjorde. Periodevis er vi gode, men vi merker at vi møter er fysisk bra lag. De løper litt fortere, er litt sterkere og litt smartere enn vi er vant med. Men utrolig bra gjennomkjøring for oss mot en solid motstander. Vi tar med oss mye positivt, men ser også at vi har ett stykke opp på det fysiske og det å være tøffe i begge boksene. Vi jobber videre og er trygge på at vi blir klare til å konkurrere om tre poeng når serien starter, sa Ørn-treneren til hjemmesida etter kampen.