Nok et tap mot bunnlaget, nå venter topplaget

I forrige kamp hadde Ørn marginene med seg, men mot Kvik Halden var alle marginer imot. Først tok Kvik ledelsen på en scoring det selv de mest innbitte VAR-motstandere, umiddelbart blei tilhengere slik at en klar offside kunne blitt avklart. Etter at Ørn utligna med en kjempescoring av Philip Schie, sørga for en kjempemiss i Ørnforsvaret for at Kvik kunne sette inn seiersmålet kvarteret før slutt.
Dermed står Ørn fortsatt med 16 poeng, mens Kvik Halden nå har 13, hvorav 6 er tatt fra Ørn.

Bilder: Knut G. Bjerva

Trenerteamet hadde valgt en litt annerledes opplading til kampen. De tok med spillerne til Per Bredesen-statuen for å vise hvor mye Ørn betyr for hele byen og at de ikke spiller for seg selv, men for hele klubben og dermed byen.

Før pause
Ørn fikk den første store sjansen etter snaue kvarteret da Christian Hargott slo en flott ball fram til Leroy Nilsen, men skuddet fra 14-15 meter gikk himmelhøyt over.Vel ti minutter seinere blei Noah Riise spilt fram av Sander Werni, men avslutninga smøyg like over tverrliggere.

Mot Vard scora Ørn to mål etter lange innkast fra Christopher Lindquist, og etter vel en halvtime var laget nære på igjen. Etter litt klabb og babb fikk Sebastian Pop til et skudd fra litt skrått hold, men keeper fikk så vidt avverga.

I stedet var det Kvik som fikk en scoring som de aldri burde hatt. En ball blei slått opp på Øystein Næsheim som var i en soleklar offsideposisjon, men linjemann må ha blunka, for Næsheim fikk løpe igjennom å sette ballen bak Ørnkeeper Kristoffer Solberg. Når til og med Halden Arbeiderblad beskriver dette som offside, burde saken være klar, men det hjelper så lite.

Sander Werni spilte midtspiss uten å komme til de store sjansene

Etter pause
Ørn gjorde to bytter i pausen. Ut gikk Noah Riise som hadde nærmet seg sitt andre gule kort, og Christian Hargott. Inn kom Alban Kadriu og Alex Krawiec og Ørn tok umiddelbart grep om kampen. Etter et par minutter erobra Philip Schie ballen ved midtstreken, han satte fart og forserte fram til 16-meteren der han fyrte av et skudd som Kviks 16-årige keeper ikke hadde mulighet til å redde.

Philip Schie har akkurat fyrt av skuddet som sørga for 1-1

Etter en god heading fra Thomas Knutsen fem minutter seinere, sank igjen kvaliteten i Ørns spill, og Kvik blei invitert inn i kampen igjen. De produserte et par brukbare muligheter, men keeper Solberg var patent.

Kvarteret før slutt headet Arnar Førsund i stolpen etter et godt frispark av Christopher Lindquist. Kvik gikk deretter rett i angrep, og en lang ball blei spilt fram mot Ørns 16-meter. Der oppstod det en katastrofal misforståelse mellom Leroy Nilsen og en utrusende Ørnkeeper Solberg, og bare 15 sekunder etter stolpetreffet kunne Andreas Østerud snappe ballen og sette den i åpent mål.

På overtid får Ørn den siste sjansen, da et langt frispark fra keeper Solberg gikk like utafor etter en duell mellom Kviks keeper og en forsvarsspiller.

Dermed endte det med sesongens andre tap mot Kvik.

Arnar Førsund stupheader i stanga, men 15 sekunder seinere satte Kvik inn 2-1

Gjør det vanskelig for oss
Trener Øystein Garborg var skuffa etter kampen.

– Vi gjør det vanskelig for oss selv når vi gir bort mål. Spesielt det siste er jo sånn som ikke skal skje. Vi er ikke resolutte nok og må alt i alt skylde oss sjøl. Vi gjør enkle feil, og etter korte perioder med godt spill, slutter vi å gjøre ting enkelt. Vi produserer nok til å avgjøre kampen, men er alt i alt ikke gode nok i dag. Det er åtte kamper igjen og vi har ikke gitt opp, men i dag er det tungt, sier en skuffa Ørntrener.

Ørntrener Øystein Garborg trengte noen minutter for seg selv for å fordøye tapet

Ørns beste
Christopher Lundquist fikk Pizzanini-pizza for en solid kamp på midtabane, mens Thomas Knutsen fikk et SMIL fra Ørneredet.
Vi syns Nikolai Nilsen gjorde en solid kamp på venstre back, og dessuten var Alex Krawiec frisk den omgangen han spilte. Han blei en periode plassert som midtspiss, noe uforståelig mot to høyreiste midtstoppere. Siden Kvik lå lavt var det også lite bakrom å jobbe i.