Ny cupfinale på Vestlandet

Ørn jakter sesongens første borteseier når de møter Vard Haugesund fredag kveld. I fjor endte tilsvarende oppgjør 2-2, der blant annet Thomas Knutsen (bildet) scora det ene målet. Ørn viste lovende takter i siste kamp mot Notodden, og de to nye spillerne, Sander Werni og Christopher Lundquist, har blitt mer samspilt med resten av laget.

Bilder: Knut G. Bjerva

Går for tre poeng
Trener Øystein Garborg jakter sesongens første seier mot Vard.

– Vi går helt klart for tre poeng, men forventer en tøff kamp mot et fysisk lag som ikke minst er gode på dødballer. Vi må fortsette å utvikle press-spillet og bli bedre på å komme fra lavt til høyt press. Dessuten må vi bli bedre på å slå innlegg og ha flere folk i boksen til å gjøre noe ut av dem. Det har jo vært kort tid siden forrige kamp, men vi drar over med en optimistisk gjeng som er klare for å fighte for poengene. Vi har forbedra oss siden tapet mot Vard i Lystlunden, men må unngå å slippe inn billige bål som vi gjorde da, sier Ørntreneren som drar over med fly fredag, og returnerer lørdag.
Christian Hargott er sjuk, og Leroy Nilsen er litt usikker, mens Frank Bamenye er lettere skada og står over. Steffen Wivestad nærmer seg, men trenger fortsatt litt tid.

Sander Werni spilte en god kamp mot Notodden, og blir trolig enda bedre mot Vard

Må utnytte sjansene
Kaptein Arnar Førsund har stor tro på seier fredag kveld.

– Jeg mener vi har en kjempemulighet til tre poeng. Vard er et lag vi bør og skal slå. Forhåpentligvis knakk vi koden for hvordan vi kan skape målsjanser forrige kamp. Nå mangler det bare at vi utnytter de i morgen, sier en offensiv Ørnkaptein.

Arnar Førsund er klar for å bidra både offensivt og defensivt mot Vard

Motstanderen
Vard ligger på sjetteplass med 24 poeng, 11 poeng foran Ørn. Laget har vært sterkest på bortebane der de har sanket 15 poeng, mens det bare har blitt 9 poeng hjemme. Disse har kommet gjennom seire mot Notodden og Fløy Flekkerøy, og uavgjort mot Sotra, Viking2 og Jerv. Laget har 9-9 i målforskjell hjemme og 18-16 på fremmed gress.

Spillere
Torben Dvergsdal, som kom fra Egersund før sesongen, er toppscorer med syv mål. Før sesongen signerte de tidligere stjernespiller Alexander Søderlund. Han er helt på tampen av karrieren etter spill i blant annet i Rosenborg, franske Saint-Étienne og Haugesund, men står bare med tre mål hittil i sesongen, det siste kom på straffe mot Ørn i juni.

Christopher Lundquist vil trolig bidra mer offensivt mot Vard

Siste bortemøte
Da Ørn gjestet Haugesund i fjor, endte det 2-2 etter at Ørn kom under 0-2 allerede etter 12 minutter. Thomas Knutsen reduserte etter en times spill, før Adrian Rogulj utligna to minutter på overtid.

Da Vard gjestet Lystlunden i andre serierunde fjor, vant Ørn 3-0. Adrian Rogulj scora to mål, mens Frank Bamenye satte inn det tredje.

Hjemmekampen
I år tok Ørn imot Vard på selveste St. Hansaften, men det blei ikke noen stor feiring.
Etter en skuffende kamp og 0-2 mot Vard på hjemmebane var trener Øystein Garborg klar.
- Vi får det ikke til om dagen og det hjelper ikke å kjøre kampen i lange perioder når vi gir bort mål, sier Ørntreneren.
Midtveis i første omgang fyrte Sixten Jensen av fra vel 20 meter, og med en VM-kvalitet på skuddet, føyk det inn nær krysset. At Jensen fikk stå aleine og fyre av, gjorde oppgaven lettere.
I andre omgang fikk Vard en veldig unødvendig straffe. En Vardspiller som var på vei mot dødlinja blei felt, og Alexander Søderlund satte straffesparket sikkert i mål.

Kristoffer Solberg har vært Ørns beste spiller denne sesongen, her fra bortekampen mot Arendal

Tidligere møter
Ørn Horten har møtt Vard Haugesund 17 ganger tidligere, første gang i 2. divisjon i 1968. Da blei det 3-3 i Haugesund etter to mål av Kåre Bye og ett av Tore Gulbrandsen. I Lystlunden vant Ørn hele 6-3 etter hat-trick av Arvid Pedersen, to mål av Sverre Bye mens Ivar Mjøberg satte inn det siste.

To muligheter
Hvis du er i nærheten av Haugesund fredag kl.18, anbefaler vi en tur Sakkestad stadion. Hvis ikke kan du se kampen på stream HER, hvis du har Gjengangerens +Altabonnement.