ØRN JENTER IMPONERER IGJEN

Ørn-jenter fortsetter å imponere på kretslaget til Vestfold!

Etter debuten på kretslaget i november i fjor har det blitt mange treninger på både kretslag og klubblag for Ida Vaadal og Emma Sofie Perskaas fra Ørn sitt J13 lag.
Lørdag 5 februar var det klart for nok en kamp for Vestfold J2008 kretslag. De skulle ta turen til Lillestrøm for å spille mot Akershus.
Ida hadde dessverre fått seg en lei strekk, og kunne dermed ikke bli med på kampen, men Emma Sofie stod i mål begge omgangene. Det startet veldig bra og det stod 1-0 til Vestfold etter 14 min etter et soloraid.
Vestfold tar full kontroll på kampen, og det burde stått både to og tre null, før Akershus kommer mer til på slutten av omgangen. De kommer til flere gode innlegg fra sin høyre side, men Emma Sofie plukker ned innleggene med god kontroll. Til slutt kommer de igjennom på sin gode høyre side å setter ballen i mål etter en fin kontring. Emma er etter ballen, men må se den gå forbi. 1-1.
Akershus ruller nok en gang opp på sin høyre side rett før pause, men da er Emma med på notene og får slått til corner etter en fin enhåndsredning.

1-1 til pause.
Andre omgang starter likt som den første, og Vestfold kjører på fra start. Ballen går i mål etter et flott angrep, men blir dessverre feilaktig dømt for offside. (sjekket på VAR i etterkant da alle kretskamper blir filmetJ).
Så får Vestfold straffe, men den blir satt over. Vestfold får sin fortjente scoring 10 minutter før slutt. 2-1.
Så på slutten av omgangen glipper det i markeringen til Vestfold og en Akershusspiller får stå helt alene på 5 meter og utligner til 2-2.
2-2 blir også sluttresultatet.

Vestfoldlaget var soleklart bedre, men måtte reise hjem med uavgjort i sin andre kamp. Emma spiller en god kamp, og er en del med i det oppbyggende spillet, da laget ønsker å spille ballen mye i laget.

Uken etter var det klart for nok en kamp, og denne gangen var det et gjensyn med laget de slo i november fra Buskerud. Kampen gikk på gamle stadion i Sandefjord søndag 13 februar. Til denne kampen var Ida klar igjen og fikk starte kampen sentralt på midten. Emma Sofie skulle stå i mål i andre omgang.
Denne kampen startet også veldig bra, og Ida var involvert i mye av det offensive spillet til Vestfold. Etter 15 min presset Ida frem en feilpasning som Vestfold snappet opp, og sendte en god pasning gjennom, og dermed var vingen alene med keeper. Hun gjorde ingen feil og det stod 1-0 til Vestfold.
Vestfoldlaget fortsetter å presse på. Ida skyter fra langt hold, men keeper redder etter 32 minutter. Buskerud kommer mer inn i kampen mot slutten, men klarer ikke å score.

1-0 til pause.

Emma kommer inn i mål for Vestfold. Bare 5 minutter har gått da Ida vinner ballen fint høyt i banen, og slipper den følsomt gjennom til vingen som ikke får til et ordentlig skudd, og keeper redder. Vestfold presser høyt og kommer til flere muligheter.
9 min ut i andre omgang får Ida med seg ballen på midten og driver seg gjennom forsvaret. Fra skrått hold får hun skutt et bra skudd, som keeper redder så vidt. 14 minutter går før det kommer et skudd på Vestfold sin Ørn-keeper. Den plukker Emma enkelt. Ida får ballen i god posisjon offensivt i banen og viser sine tekniske ferdigheter når hun fosser fremover og legger ballen perfekt an for en Vestfoldspiller. Hun treffer ikke rent, og keeper fanger ballen. Vestfold fortsetter kjøret fremover og setter inn først ett mål på en retur. 2-0. Og så spiller de seg fint gjennom og setter ballen i mål til 3-0.
På slutten av kampen må Emma i aksjon igjen etter et langskudd, og må gi til corner. Den blir det ingenting ut av og kampen ender 3-0 til Vestfold. Ida spiller hele kampen på midtbanen, både offensivt og defensivt og gjør en veldig god kamp. Emma får en omgang og gjør ingen feil.

Neste kamp går til Kaptein Sabeltanns hjemby, hvor Agder står klare til å møte det meget talentfulle Vestfold J2008 laget. Det blir spennende å se om jentene fortsetter å bli tatt ut til troppen som skal nedover i slutten av vinterferieuka.