Sesongens tøffeste bortekamp

Jubel etter seiersmålet mot Hødd i jubileumskampen 4. mai

Ørn er det siste laget som har vunnet mot Hødd, et lag som leder serien suverent. Ørn vant 3-2 i jubileumskampen 4. mai, og etter det står Hødd med 13 strake seire.
Det blir en svært tøff bortekamp og det har skjedd større undere enn at Hødd har tapt for Ørn i 2. divisjon. Det er kampstart søndag kl. 15.30.

Bilder: Knut G. Bjerva

Vi begynner denne gang med våroppgjøret som tilskuerne i Lystlunden ikke glemmer så lett.
Under overskriften «Sterk og fortjent seier – på overtid» hadde hjemmesida følgende oppsummering av kampen:
«Ørn Horten har fortsatt aldri tapt mot Hødd i Lystlunden, men lenge så det ut til å gå mot uavgjort etter at Hødd leda 2-1 til pause der Philip Schie scora Ørns mål på overtid i første omgang.
Vel halvveis ut i andre omgang utligna Leroy Nilsen på et kjempeskudd fra 16-17 meter, og det drøyde med utløsinga som sørga for at det tok av for de vel 600 på tribunen. Nesten seks minutter på overtid sendte Arnar Førsund et knallhardt innlegg fra kanten til Adrian Rogulj som stupheada ballen i mål fra seks-syv meter.»

Trenerteamet Hellesnes/Garborg blei forholdsvis glade etter seiersmålet i våroppgjøret

Forventer tøff bortekamp
Trener Øystein Garborg minner om at Ørn vant sist lagene møttes.

– Ja, vi har slått dem før, og avdelingen er så jevn at vi kan klare det igjen. Vi har rista av oss den svake prestasjonen mot Kvik Halden, og er klare på å slå tilbake. Hødd har vært det sterkeste laget i avdelingen og de har et veldig høyt toppnivå. Vi må opp på et høyere nivå enn vi har vært de siste kampene, og hele elver’n må være på sitt beste. Dessuten må vi selvsagt også luke vekk personlige feil som vi blei felt av mot Kvik, sier Ørntreneren som mangler Arnar Førsund til kampen mot Hødd. Han er operert menisken, men det er et håp om at han er tilbake til kampen mot Viking2 neste lørdag. Dessuten må både Alban Kadriu og Philip Schie sone karantene etter fire gule kort.

Arnar Førsund forteller om et nødvendig inngrep, med godt resultat.
- Operasjonen gikk knirkefritt. Jeg ligger i rute til å begynne å trene igjen neste uke. Så det ser lovende ut med tanke på kampen mot Viking2 neste lørdag.

Leroy Nilsen scora ett av måla i våroppgjøret, og vil sikkert ikke ha noe i mot å gjenta det på søndag

Motstanderen
Hødd rykka ned fra 1. divisjon i fjor og var regna som en av de store opprykksfavorittene. Det kladdet litt innledningsvis og da laget møtte Ørn i begynnelsen av mai, lå laget på 9. plass med fire poeng, ett poeng foran Ørn.
Etter tapet for Ørn har laget 13 strake seire og leder nå avdelingen suverent, sju poeng foran Jerv.
På hjemmebane har de kun tapt én kamp, nemlig 2-3 for Brann2 i første kamp på Høddvoll. Det er verdt å merke seg at bortsett fra i kampen mot Fløy-Flekkerøy i april, har laget kun vunnet med ett mål.

18.08. Hødd – Lysekloster 3-2

U20-landslagsspiller Martin Håheim-Elveseter er solgt til Sarpsborg 08, mens Uranik Seferi blei henta fra Lillestrøm tidligere i august. Torsdag blei det klart at Hødd låner den offensive midtbanespilleren Leon-Robin Juberg-Hovland fra Molde ut sesongen.
Robin Hjelmeseth er toppscorer med ni mål, mens Elias Myrlid har åtte nettkjenninger. Tre av disse kom i siste bortekamp da Arendal blei slått hele 6-1.

Sebastian Pop blir viktig i Ørnforsvaret mot Hødd, ikke minst i Arnar Førsunds fravær

Innbyrdes møter
Ørn har møtt Hødd ni ganger, seks av dem i 1. divisjon mellom 2001-2003.
1987 – 2. divisjon
Hødd - Ørn Horten 0-0
Ørn Horten - Hødd 6-0 (Jarle Raastad 4, Ronny Madsen 2)
2001 – 1. divisjon
Ørn Horten - Hødd 5-0 (Jørgen Jalland 2, Mohammed Idris, Ronny Andersen, Kenneth Hermansen)
Hødd - Ørn Horten 2-1 (Mohammed Idris)
2002 – 1. divisjon
Hødd - Ørn Horten 5-2 (Ardian Gashi, Eyvind Evensen)
Ørn Horten - Hødd 0-0
2003 – 1. divisjon
Hødd - Ørn Horten 3-0
Ørn Horten - Hødd 2-0 (Kai Risholt, Kjell Andre Thu)
2024 - 2. divisjon
Ørn Horten – Hødd 3-2 (Filip Schie, Leroy Nilsen, Adrian Rogulj)

Du kan streame kampen
Hvis du ikke har mulighet for å ta turen til Høddvoll, er streaming av kampen på en PC nær deg et godt alternativ – hvis du har Gjengangerens +Alt-abonnement.
Du kan streame kampen HER fra kl. 15.25 på søndag.