SOLID i Fort Lystlunden!

2–0: Gustav Helling nettet, og gratuleres av Adrian Rogulj.

Noen kamper definerer sesongen: Dagens 2–1 seier over Odd Grenland 2 gjør at Ørn–gutta nå har etablert seg på tabellens øvre halvdel. De tre fortjente poengene kom etter en laginnsats der det ble jobbet hardt og godt i Ørn–kollektivet. SOLID er det rette ordet for å beskrive kampen sett med Ørn–øyne.

– Dette var deilig, konstaterte Ørn-trener Kjell André Thu etter kampen. Vi hadde mange gode sjanser, og kunne scoret både to og tre ganger til, men alt i alt var det en solid kamp. Odd skapte ikke så mye selv om de hadde ballen mye.

– Jeg synes vi gjorde en solid og bra gjennomført kamp. Men selvfølgelig, skulle jeg jo ønske vi var litt mer skarpe foran mål. Nå ligger vi solid på øvre halvdel av tabellen, og kan sikte oss inn på nummer fire-fem, selv om vi nok ikke havner der når serien er over. Jeg føler vi har mer å gå på, vi er trygge og solide i forsvar og defensivt, men trenger å skjerpe oss litt offensivt, sier Ørn-trener Kjell André Thu.

De første femten minuttene av kampen tilhørte ingen. Kampen fikk ikke satt seg før hjemmelaget overtok styringa. Først hadde Fofana en muligheter etter en litt flipper spill-aktiv situasjon. Så hadde Rogulj en kjempesjanse etter 25 minutter, men hans skudd ble reddet av Odd–keeper Rosbach. Etter 41 minutter kom dagens første scoring. Etter innlegg fra Ørns høyreside gikk over en feilberegnende Rosbach og Gustav Helling avsluttet med kontroll.

I det første kvarteret av 2. omgang hadde Ørn–keeper Kristoffer Solberg to gode redninger. Det var Odds første sjanser i kampen. Leroy Nilsen hadde et godt langskudd, og Adrian Rogulj en mulighet i nærmest fri posisjon, men en Odd–forsvarer kom til slutt mellom.
I en periode med litt for mye reparering av tekniske feil og dårlige taktiske valg fra hjemmelaget, kom Odd mer inn i kampen, men uten å skape så mye annet enn situasjoner. Odd–angripernes skuddforsøk ble ofte for svake etter klok presse–lede–jobb av Ørn–forsvarerne.
Ørn økte til 2–0 ved Gustav Helling som skåret etter at ballen «fløyt» gjennom feltet etter corner. Kort tid etter ble det ny spenning i kampen da Jonatan Ulsnes reduserte i upresset posisjon.

Med en vann–pause midt i annen omgang ble det lagt til en del tid og de siste minuttene lange for hjemmepublikummet. I realiteten hadde ikke Odd noen store muligheter til å utligne.

Arnar Førsund ble kåret til dagens Ørn–spiller. Fortjent. Hans vinnerskalle, lederegenskaper og duellstyrke har vært viktig etter at han kom tilbake fra skade.
Også Kristoffer Solberg spilte en meget solid kamp med viktige redninger i starten av 2. omgang.
Gustav Helling har kommet i siget og scoringene gir selvtillit for kampene som kommer.

Men, først og fremst var det LAGET som stod fram.

557 tilskuere var innenfor portene. Bra med tanke på alle arrangementene som foregikk i hele byen i dag. Tusen takk til bedriftene og alle privatpersonene som har bidratt med kroner pr. tilskuer. Nesten 100.000 ble resultatet!

Lystlunden har i år blitt akkurat det hjemmebanen skulle bli i 2. divisjon: en festning. 14 av de 14 poengene som i skrivende stund sikrer en femteplass, er tatt på hjemmebane.

Neste helg skal laget bryte en barriere: ta de tre første poengene på bortebane mot Flekkerøy som pt. ligger tre poeng foran.

1– 0: Gustav Helling avsluttet med kontroll, etter at Odd-keepern var ute på tur i eget felt.