På slutten av 70-åra var de fire S-er et kjent begrep i skøyteverdenen. Og trener Øystein Garborg bruker fire S-er for å beskrive følelsen etter at Ørn tapte to poeng mot Brattvåg med det siste sparket på ballen.
Nikolai Nilsen (bildet) og Markus Ottesen scora Ørns mål.

Arkivbilder: Knut G. Bjerva

Alt i egne hender
Kaptein Førsund roser medspillerne etter en kynisk kamp.
-  Det er satans surt å tape fire poeng over to kamper, men vi har nå alt i egne hender. Gjør vi jobben vår og vinner de tre siste så holder vi oss. I dag gjennomførte en satans kynisk kamp, med bussen godt parkert foran og inni egen 16. Vi jobber og står på for hverandre. Det må vi ta med oss i alle de tre neste kampene. Så må vi også tørre mer med ball i eget lag. Kampene mot Jerv og Brattvåg var på mange måter bonuskamper, og da må vi være fornøyde med at vi er misfornøyde med «bare» å ha tatt to poeng, sier Ørnkapteinen.

Arnar Førsund var i front med solid innsats, her fra våroppgjøret mot Jerv

De fire S-er
Trener Øystein Garborg var både stolt og skuffa etter kampen.
- Jeg er igjen imponert over spillerne. De følger game-planen perfekt og legger ned en utrolig innsats. Vi tetter igjen sentralt og slipper de egentlig til få sjanser. Jobben gutta nedlegger gjør meg stolt, det er sterk prestasjon, samtidig som det både er synd og surt at vi taper to poeng helt på slutten. Vi var klar over at vi møtte et av avdelingens mest spillende lag, men jeg syns vi ser stadig framgang og vi skaper mer enn vi har gjort tidligere. Det var en skuffa gjeng i garderoben etterpå, og det er egentlig godt å se etter at vi har tatt ett poeng i en vanskelig bortekamp, sier Ørntreneren.

Mange på Ørnhuset
Snaut 50 Ørnvenner var samla på Ørnhuset for å se kampen på storskjerm via Gjengangerens stream. Første omgang var prega av mange stopp, ikke bare i spillet, men ikke minst i streaminga. Andre omgang varierte mellom kjempestemning og dyp skuffelse.

Kampen
Etter 0-0 til halvtid traff først Nikolai Nilsen med et perfekt hodestøt etter en corner og sørget for Ørnledelse vel fem minutter etter pause.

TI minutter seinere hadde Gustav Helling mulighet til å doble ledelsen da han kom aleine med keeper, men i likhet med kampen mot Jerv fikk motstanderens keeper en hånd på ballen.
Og Thomas Knutsen forsøkte seg med et nytt brassespark etter en corner, men uten samme positive resultat som mot Vard i august.

Det var Brattvåg som hadde ballen mest, men Ørn hadde god defensiv kontroll, og ikke før ti minutter før slutt kom utligninga. Et frispark på høyrekanten blei slått inn og der var Tobias Flem lengst framme og headet ballen i mål.

Tok på nytt ledelsen
Ørn lå lavt stort sett hele andre omgang og satset på raske overganger. Et par minutter før ordinær tid slo Ørn til på nytt. Christopher Lindquist slo fram til Erik Skulstad Hansen, som akkurat hadde kommet inn. Han spilte direkte fram til en annen innbytter, Markus Ottesen, som etter en kort berøring, fyrte av fra vel 16 meter, bak en sjanseløs kanadisk Brattvåg-keeper.

Markus Ottesen kunne notere seg for sin første Ørnscoring med et kanonskudd

Ørn hadde forsvart seg godt, men mange hadde nok Jervkampen i bakhue da fire minutter blei lagt til. Og fire og halvt minutt på overtid skjedde det igjen. Emil Dale spilte fram til nykommer Leon Rossi som satte ballen forbi en sjanseløs Ørnkeeper.

Dette var det siste sparket på ballen, og nok en gang glapp to poeng på overtid av overtida.

Ørns beste
Igjen var det først og fremst laginnsatsen som var Ørns styrke. Bakerst stod Kristoffer Solberg en ny bra kamp. Dessuten viste Nikolai Nilsen igjen styrke, både ved gode langpasninger og ikke minst scoringa.
Jakob Auby var strålende, spesielt før pause. Det samme var Alban Kadriu som måtte jobbe mye defensivt etter hvilen.
Markus Ottesen viste også hva som bor i ham, og får stort pluss for kanonskuddet som alle håpa skulle gitt tre poeng. Erik Skulstad-Hansen fikk ikke mange minutter på banen, men kunne notere en ny målgivende pasning.

Keeper Kristoffer Solberg stod nok en meget god kamp, her fra siste kamp mot Jerv

Tabellen/neste kamp
Kvik Halden tapte for Sotra og er klare for nedrykk. Dessuten vant Fløy Flekkerøy over Notodden og gjorde bunnstriden enda tettere.
Før Arendal spiller på mandag ligger Ørn nå tre poeng bak både Arendal og Notodden og fire poeng bak Sotra.

Ørns neste hjemmekamp er mot Sotra søndag 6, oktober kl. 15.00. Deretter er det «landslagspause» før bortekampen mot Eik Tønsberg lørdag 16.10.  Ørn avslutter sesongen med Folkets kamp lørdag 26.10. kl. 13.00.