Surt poengtap etter solid kamp

Ørn leda 1-0 til nesten fem minutter ut i overtida. Da utligna Jerv slik at det endte 1-1.

Nikolai Nilsen ga Ørn ledelsen med en bakhode-heading på en corner like før pause. Etter hvilen la Ørn seg lavt, men Jerv klarte ikke å skape særlig mange sjanser, før på overtid.

Alt i alt er nok 1-1 et rettferdig resultat, men for Ørn var det et surt resultat.

Bilder: Knut G. Bjerva

Jerv jakter opprykk etter to strake nedrykk, men kan nok se langt etter direkte opprykksplass. Laget har handla inn et dusin spillere i løpet av året, utren at de har kommet nærmere Hødd. De kan nå bli forbigått at Lysekloster i kampen om kvalikplassen.

Gretten Jervtrener
Dette var kanskje grunnen til at Jervtrener Lars Bophinen var litt gretten og usedvanlig like snakkesalig etter kampen.
– Det var en dårlig kamp, fra begge lag,sa Bohinen kort.
På spørsmål om hva han syns om Ørns innsats svarte han: “Ingenting”.
På gjentatt spørsmål om det var alt han hadde å si var  svaret:
”Ja, ingenting”, sa den tidligere fotballprofilen grettent før han gikk i garderoben.
Det er forståelig at trenere er skuffa, men normal høflighet bør man forvente.

Jervkeeper Øvretveit blei stadig utfordra før pause

Litt delt følelse
Trener Øystein Garborg var både skuffa og fornøyd etter kampen.
– I dag gjør vi en veldig god prestasjon, men det er selvsagt surt å tape to poeng fem minutter på overtid. Gutta legger igjen ned en solid arbeidsinnsats og vi har et høyt toppnivå. At vi samtidig har hevet bunnivået vårt, er også veldig viktig. Gutta følger planen vår 100 % og vi har egentlig veldig bra kontroll selv om vi blir liggende lave. Vi møter et lag som kanskje er det beste i avdelingen på dødballer, og sett opp mot at de har et ti ganger så stort budsjett som oss, står vi sammen som et lag. Det enestge som mangler er tre poeng, men vi er veldig fornøyd med prestasjonen og det skaper entusiasme i gruppa, sier Ørntreneren.

Trener Øystein Garborg regna med at han ville bli litt mer fornøyd på søndag enn rett etter kampen

Jevnt før pause
Kampen mot Jerv var jevnspilt før pause. Begge lag hadde flere gode sjanser, men to gode keepere sørget tok det som kom.

Ørn hadde tre store muligheter. Den første hadde Daniel Hamde, men skuddet gikk i blokka.
Deretter kom Thomas Knutsen til en god heading på en corner, men ballen gikk like over. Like før pause blei Gustav Helling nydelig frispilt, men Jervs keeper foretok en utrolig enhåndsredning og slo ballen til corner.

På Christopher Lindquists corner gikk ballen over til Nikolai Nilsen som halvveis med bakhodet kunne sette ballen i mål fra kort hold.

Keeper Solberg hadde flere gode redninger, spesielt før pause

Etter pause
Andre omgang blei mer sjansefattig og etter hvert la Ørn seg lavt, uten at Jerv kom til særlig mange sjanser. Et par headinger som keeper Solberg tok greit hånd om og et skudd på utsida fra 16 meter var alt, før, utligninga kom - snaue fem minutter på overtid.
På en godt slått corner blei toppscorer Peter Wilson stående nesten aleine på bakerste stolpe, og kunne enkelt sette ballen i mål

Det var lett å se hvem som var mest skuffa over resultatet i Lystlunden

Solid lagmoral
Kaptein Førsund roser medspillerne.
-  Idag viste vi en vanvittig lagmoral. Det er rett og slett moro å se på hvordan vi kjemper for hverandre. Klart det er surt å sleppe inn på slutten, men måten vi opptrer på sammen i dag varmer et gammelt fotballhjerte, sier Førsund.

Arnar Førsund i duell med Jervs toppscorer Peter Wilson

Tabellen/neste kamp
Før Arendal spiller på søndag, ligger Ørn nå ett poeng bak Arendal og to poeng bak Sotra. Fløy Flekkerøy påførte Eik Tønsberg deres fjerde tap på rad, og ligger nå to poeng bak Ørn.
Ørns neste kamp er borte mot Brattvåg søndag 29. september kl. 15.
Neste hjemmekamp er mot Sotra søndag 6, oktober kl. 15.00.

Daniel Hamde presterte årsbeste mot Jerv

Ørns beste
Jakob Auby fikk både pizza fra Pizzanini og smil fra Ørneredet som Ørns beste spiller. Spesielt før pause viste han klasse, gjennom både tekniske detaljer, overblikk, duellstyrke og løpskapasitet.
Keeper Solberg framstod igjen solid med et par svært gode redninger før pause.
Daniel Hamde ser også ut til å finne formen, og vant mye ball der han lå mellom midtstopperduoen Knutsen/Førsund.
Tar vi med at Christopher Lindquist cornere og dødballer har gitt Ørn ekstra offensiv styrke og at Gustav Helling på topp løp som han hadde en viss mann i hælene, og at Steffen Wivestad er på full fart mot god form, har vi nevnt det meste.
Bortsett fra at dette igjen var en lagseier, der gutta stod sammen og kjempa for hverandre.

Jakob Auby var Ørns beste mot Jerv, og spesielt førsteomgangen var det høy klasse over