SURT TAP MOT ULLERN

Med scoringer i første minutt og tre minutter før slutt blei det tre tapte poeng mot opprykkskollega Ullern 2. påskedag. Det hjalp ikke at Thomas Knutsen (bildet) scora Ørns første seriemål, og laget står dermed med ett poeng etter to serierunder.

Tekst: Svein Roppestad - Bilder: Knut G. Bjerva

Ørn fikk den verst tenkelige startet i årets første bortekamp. Ullern scoret allerede etter ett minutt etter noe ubesluttsomhet i Ørnforsvaret. Etter et innlegg fikk Walid Idrissi stå litt for aleine på fem-meteren og banke ballen i mål.

Ørn kom imidlertid tilbake, og etter hvert hadde både Nuno Soares og Thomas Utter Jensen store muligheter. Soares på et glimrende skudd som keeper så vidt fikk slått til corner, mens Utter Jensen ikke fikk ordentlig treff da han blei stående aleine på fem meter.
Ullern var aggressive og flinke til å låse av slik at Ørn ikke fikk spilt seg ut fra keeper Kristoffer Solberg. At Ørn i tillegg ikke brukte Jørgen Sjøl særlig på høyrekanten, gjorde at man heller fikk benyttet Adrian Roguljs luftstyrke i spissrollen.
Rett etter pause fikk han imidlertid en god mulighet etter innlegg fra Thomas Utter Jensen, men headinga gikk like utafor.
Like etter kom også Gustav Helling på et godt gjennomløp, men skuddet gikk til corner.
Ullern hadde også et par brukbare skudd, men keeper Solberg håndterte det greit.

Etter halvspilt andreomgang skulle det endelig lykkes å få ballen over mållinja. Først ropte Ørnspillerne på straffe etter at Nuno Soares fikk en kraftig dytt i ryggen. Dommeren nøyde seg med hjørnspark, og på offeret Nuno Soares’ corner blei det flipperspill innafor femmeteren. Gustav Helling prøvde seg på et brassespark som endte hos kaptein Thomas Knutsen. Han tok ansvar og satte ballen i mål til 1-1. Minuttet seinere kunne dommeren nok en gang brukt fløyta etter en felling innenfor Ullerns 16-meter, men det var tyst fra den sortkledte.

Avgjørelsen kom tre minutter før slutt, da Jens Aslaksrud kom seg foran Jørgen Sjøl og headet et innlegg fra høyrekanten i mål.
På overtid kunne Ørn fått sin utligning. Etter en trippelsjanse med mye klabb og babb foran Ullerns mål, mente involverte Ørnspillere at ballen var over mållinja, men nok en gang var dommeren uenig. Dermed endte kampen 2-1 til hjemmelaget, til ellevill jubel fra hjemmesupportere, og nedbrutte Ørnspillere.

Tapte poeng
Trener Kjell Andre Thu var skuffa over poengtapet.
– Jeg følte vi tapte minst ett poeng i dag. Vi kom tilbake etter trøkken vi fikk i starten av kampen. Vi jobba oss bra inn i kampen og produserte flere bra sjanser. At vi dessuten ikke klarer å følge mannen på sjansen som førte til seiersmålet, er jo sånne personlige feil vi har slitt med i år. Vi må nok heve oss mange hakk hvis vi skal ta poeng når Egersund kommer til Lystlunden på lørdag.
Du var ikke helt fornøyd med dommeren, og fikk et gult kort.
- Selv om det selvsagt er lett å skylde på dommeren, syns jeg det var mye rart i dag, og mye som ikke gikk vår vei. Flere mente det var hands før 1-0-scolringa, og det var noen tvilsomme straffesituasjoner,

Ørns beste
Selv om det ikke blei mål i seriedebuten var Adrian Rogulj solid på topp. Han fikk lite innlegg å jobbe med, men trøkket i spillet hans førte blant annet til at begge Ullerns midtstoppere måtte pådra seg gule kort for å stoppe han
Keeper Kristoffer Solberg kunne ikke gjøre noe med de to scoringene, og var sikker og god i målet.

Neste kamp
Ørn møter Egersund i Lystlunden lørdag 23. april kl. 13.00. Egersund er regna som et av topplagene, men står uten seier etter 2-2 mot Arendal 2. påskedag.