TØFT FOR VÅRE ØRNJENTER

Tøft for våre Ørn-jenter i Kristiansand.

Vestfold J2008 hadde igjen tatt ut to av våre 2009 jenter, blant de 15 utvalgte. Emma Sofie i mål, og Ida på midtbane.
Kretskampen ble spilt på Sør Arena, 26 februar.

Rammen rundt kampen var satt, og jentene var klare for kamp på en skikkelig fotballstadion. Det ble en travel dag på jobben for Emma, og mye løping for Ida. Agderlaget hadde et annet tempo, og i duellspillet vant de flest 50/50 dueller. Sånt blir det også mål av, og allerede etter 5 min stod det 1-0 til Agder etter litt passivt forsvarspill på et innlegg. Agder fortsetter å presse, og 2-0 kom etter en corner.
Ida jobber hardt på midtbanen, og får til noen gode pasninger fremover i banen, men Adgerforsvaret er gode i gjennvinningsfasen. Vestfold kommer ikke til noen store sjanser. I motsatt ende må Emma i aksjon flere ganger, og hindrer at det blir flere mål.

2-0 til pause.

Andre omgang fortsetter som første, og etter 50 minutter varter Emma opp med en veldig god redning, som dessverre blir satt i mål på en retur. 3-0. Så kommer Agder igjennom forsvaret, runder keeper og setter ballen i mål. 4-0.
Ida er aggressiv i presset på midten, men når Vestfold kommer opp til forsvaret stopper det gang på gang. Etter 56 minutter vinner Roseline en ball høyt i banen og tar den med seg ut på høyrekanten. Hun slår et perfekt innlegg som Linnea setter i mål. 4-1 og det er litt spenning i kampen igjen.

Vestfold presser høyt, men Agder kontrer inn et mål etter 62 min. 5-1. Kampen fortsetter på midten, men det blir ikke de største sjansene. Etter 77 min får en Agderspiller vendt opp i boksen og sender et skudd utagbart for Emma. 6-1.
6-1 blir også sluttresultatet.

Jentene får seg en skikkelig fotballeksjon og får virkelig prøvd toppnivået i Norge på dette alderskullet.
Men for å sitere Espen Kirkenes, Spillerutvikler i Vestfold NFF:

«Tap minner oss ofte på at det er mer å gå på. Vi trenger det. Uavgjort, minner oss på marginer som kunne tippet det vår vei. Vi trenger det også. Seier derimot. Da må vi være enda mer på leiting, gå i oss selv og se etter detaljer som vi kan ta steg på. Det er nyttig refleksjon og gir stor effekt. Så vi trenger det også.»

Ny kamp førstkommende søndag hjemme i Sandefjord mot tidligere fylkeskompanjong Telemark der begge jentene våre er tatt ut! Kampen spilles på Release Arena.