TI MANN I ÉN OMGANG GA TAP

Ørn Horten møtte Frigg i generalprøve på Tørteberg stadion i Oslo lørdag, og det resulterte i tap 1-2, etter at spissen Adrian Rogulj blei utvist mot slutten av første omgang. Nuno Soares var Ørns beste spiller.

Det var en hektisk åpning på kampen. Før det var gått ti minutter hadde Thomas Utter Jensen lobbet i tverrliggeren og Nuno Soares skutt i stolpen. Midt imellom var det imidlertid Frigg som satte ballen i nettet og tok en tidlig ledelse.

Ørn ga seg ikke og produserte flere store sjanser, men mål blei det ikke før etter vel en halvtime. Da blei Gustav Helling felt innenfor 16-meteren og Thomas Utter Jensen satte straffesparket sikkert i mål.

Et par minutter før pause skjedde det som preget resten av kampen. Spissen Adrian Rogulj hadde stadig blitt provosert av Friggforsvaret, og reagerte til slutt med å gi en skalle til en Friggspiller, med et klart rødt kort som resultat. Trener Kjell Andre Thu var lite fornøyd med spissen handling.

– Det er ganske hodeløst av Adrian. Han har virka veldig bra hittil i sesongen, men nå må vi sannsynligvis klare oss uten ham i serieåpninga. Er vi heldige får han to kampers karantene, er vi uheldige, får han fire, sier Ørntreneren.

Etter pause

Ørn klarte seg bra med ti mot elleve spillere. Trener Thu la om til 3-4-1-1 og satte inn Alban Kadriu i stedet for Christian Hargott, som hadde gjort en god førsteomgang. Selv om Frigg hadde mest ball, hadde Ørn de fleste store sjansene. Ørnspillerne var meget bevegelige og nedla mange meter utover i omgangen. Laget holdt stand helt til snaue kvarteret før slutt. Da kom etter hvert en Friggspiller aleine igjennom og fastsatte sluttresultatet til 2-1.

Godt fornøyd trener

Trener Kjell Andre Thu Var fornøyd etter kampen, til tross for tapet. – Etter en dårlig start med et tidlig mål i mot, syns jeg vi er det klart beste laget i resten av omgangen. Vi får til kombinasjonsspillet vårt og skaper gode sjanser. Utfordringa er at vi scorer på for få av sjansene og vi slipper inn for mange mål. Jeg er imidlertid imponert over arbeidsinnsatsen gutta legger ned etter pause. Så alt i alt er jeg veldig fornøyd med veldig mye. Positivt er det også at Nuno begynner å finne formen, han blir viktig for oss framover. Nå gleder vi oss til serieåpninga mot Staal Jørpeland lørdagf 9. april, og håper fotballinteresserte i kommune støtter oss når vi igjen er tilbake i norsk og håper fotballinteresserte i kommune støtter oss når vi igjen er tilbake i norsk toppfotball, sier Ørntreneren.

Vil bite godt fra seg

Dag Langerød er en trofast Ørnsupporter som stod bak Ørn Hortens første hjemmeside i 1997, sammen med Christian Ramberg og Henrik Kongstein. Han har følgende oppsummering av kampen:
- Ørn er gode, i alle fall bedre enn Frigg med 11 mot 11. De virker heller ikke å la seg stresse av tidlig baklengs, laget maler på, får betalt for det med utlikningen.
Frigg vinner kampen med en mann mer på banen, men jeg synes Ørn fremstår positive med det vanskelige utgangspunktet. Nuno Soares var for meg stor i overgangsspillet etter pause.
Siden jeg bor i Oslo har jeg kun sett Asker-kampen og denne, men det er mye jeg liker med dette Ørn-laget - kombinasjoner, en del av press-spillet og troen på egne ferdigheter. Synes bredden i troppen også virker bra. Med litt flyt eller marginer med seg må det da være muligheter for denne gjengen å bite godt fra seg i 2 divisjon også, uttaler Langerød som til daglig er ansvarlig redaktør for Manchester Uniteds norske supporteklubb.