ØRN J-2009 MED SØLV I VINTERSERIEN!

Det var klart for finale i vinterserien for J2009. Ørn skulle møte forhåndsfavoritten Nøtterøy til en vanskelig bortekamp på Nesskogen.  Etter presentasjon av alle spillerene før kamp, var scenen satt.

Kampen startet litt nervøst, som forventet. Nøtterøy spiller seg frem til en avslutning som Emma redder fint etter 5 min. Slår ballen ut til corner. Ørn med fin overgang etter 7 min. Amalie skyter utenfor. Corner Nøtterøy etter 9 min. Ørn med overgang, Ida skyter utenfor.
Emma med en ny fin redning etter 11 min. Sofie med avslutning etter 12 min. Utenfor.
Passivt forsvar av Ørn og Nøtterøy opp i 1-0. Nøtterøy rett i angrep og setter 2-0. Ørncorner etter 19 min. Overgang Nøtterøy og 3-0.
Noen forferdelige minutter for Ørn, og de blir hardt straffet sentralt i banen gang på gang. Nøtterøy fortsetter å ta initiativet etter scoringene.
31 min. Igjen kommer Nøtterøy gjennom i midten og setter 4-0. Ørn prøver seg fremover, men utenfor fra Amalie.

Pausestilling 4-0.

Andre omgang starter med mye frem og tilbake. Ingen store sjanser, og mye av spillet er på midten. En Ørnspiller blir felt farlig nære straffefeltet, det blir dømt frispark. Den kommer det ingenting ut av. Nytt frispark i farlig posisjon til Ørn. Oda skyter et hardt skudd, og Kine smeller inn returen. 4-1.
Det er kamp igjen.
Nøtterøy rett i angrep og setter ballen til side for Emma. 5-1. Nøtterøy er effektive foran mål. Ørn tar over initiativet i kampen igjen. Frispark i farlig posisjon til Ørn. Ida banker ballen mot mål, Kine er igjen på rett sted og setter returen, det er 5-2. Ørn presser på og kommer på en farlig overgang mot slutten. Sofie spiller til Sophia, avslutning rett på keeper.

Det ender 5-2 og vi gratulerer Nøtterøy med en fortjent seier.

Jentene gjør en hederlig innsats og tar med seg en pokal hjem for andre plassen. Nå blir fokuset rettet mot første seriekamp som er mot dagens motstander, 19 april på samme sted til samme tid.

Trener Ottar Sundheim hadde dette å si etter kampen:

«Vi visste på forhånd at det ville bli en tøff kamp mot et velspilt og fysisk sterkt Nøtterøylag. Fokuset vårt var likevel på egne prestasjoner og de oppgavene vi kunne gjøre noe med selv. Etter at vi slapp dem veldig lett igjennom en periode i første omgang, var det en fantastisk prestasjon at jentene nullstilte seg i pausen og vinner andre omgang 2-1.»