Andre kamp på rad mot andrelag

Etter en meget sterk seier over Viking2 i Lystlunden sist, venter et nytt rekruttlag på mandag. I Bergen er nemlig Brann2 motstander kl. 16.00. Gustav Helling (bildet) scora ett av målene da bergenserne gjestet Lystlunden i våres.

Bilder: Knut G. Bjerva

Ørn har to brukbare prestasjoner i de to siste kampene. Selv om det blei 1-3 mot den suverene serielederen sist, gjorde Ørnlaget en bra kamp. I kampen før det blei det sterke 4-2 over Vard Haugesund.
I siste hjemmekamp vant Ørn 2-0 over Viking2, og dette var første gang Stavangerlaget ikke har scora på bortebane i år.

Mer ball
Trener Øystein Garborg var fornøyd med innsatsen mot Viking sist, men er forberedt på enda tøffere motstand mot Brann2.
– Vi møter et av formlagene som står med fem seire på rad, men vi har et klart mål om tre poeng – og det er vi gode nok til å klare. Alt i alt har vi hatt en fin høst, med tapet mot Kvik som det eneste unntaket. Som jeg har sagt, kanskje til det kjedsommelige, har vi hatt gode treninger med bra trøkk, og det er godt humør i spillergruppa, sier Garborg, som må unnvære Noah Riise, Philip Schie og Alex Schie.  Sistnevnte er nok en gang ute med strekk, men det forventes at alle tre er klare igjen til de to siste kampene. Viktige Sander Werni er tilbake etter å ha sona karantene mot Viking2.

Det gledelige er dessuten at Fredrik Tørnby er på vei tilbake etter ett år ute, og han forventes å være i troppen til neste hjemmekamp mot Jerv.

Fredrik Tørnby er forventet tilbake i troppen mot Jerv fk. lørdag, her fra kampen mot Lyn i fjor

Mye må økes
Kaptein Arnar Førsund har en klar strategi for seier på Vestlandet.
– Den løpsviljen vi viste mot Viking må økes litt. Viljen til å hindre motstanderen i egen boks må økes. Viljen til å ofre liv og helse for å score må økes. Viljen til å ofre seg for lagkameraten din må økes. Det som holdt forrige helg holder ikke nå. Legger vi det i potten så kan vi fort reise hjem med tre poeng, sier Førsund.

Alban Kadriu og Thomas Knutsen (8) i våroppgjøret mot Brann2

Motstanderen
I 2022 rykka Brann2 opp fra 3. divisjon og i fjor kom laget på 9. plass i avdelingen der Levanger rykka opp. De berga først plassen divisjonen i siste serierunde og endte to poeng over Bærum som rykka ned.

Etter siste serierunde er Brann2 helt oppe på 4. plass etter 2-1 borte mot Eik Tønsberg i siste kamp. Det bekrefter lagets gode form, ikke minst fordi de måtte spille nesten en time med en mann mindre.
16 av lagets 34 poeng har kommet hjemme, og 18 på bortebane.

Hittil har Brann2 stort sett stilt med spillere som er utafor A-stallen. Derfor har det trolig mindre betydning at Brann møter Sandefjord Fotball på bortebane søndag.
Jakob Tveit, som har spilt samtlige kamper for Brann2, blei utvist mot Eik sist, og må stå over mot Ørn.

02.09. Brann2 – Arendal 3 - 1

David Tufekcic, som scora ett av målene mot Ørn i våroppgjøret, er toppscorer med åtte mål, men han blei lånt ut til Kristiansund i midten av juni.
Markus Haaland, som også scora ett av målene mot Ørn i Lystlunden, står med seks nettkjenninger.

Kristoffer Solberg må vise vanlig høy klasse mot Brann2

Våroppgjøret
I hjemmekampen i slutten av april, ledet Brann2 2-0 allerede midtveis i første omgang.  Scoringer av Gustav Helling og Adrian Rogulj i løpet av de ti første minuttene av andre omgang, sørga for 2-2. Mot spillets gang satte Brann2 inn seiersmålet vel 20 minutter før slutt. Ørn hadde et tosifra antall store målsjanser og scora to mål, mens bortelaget scora på tre av fire sjanser.

Tidlig kamp
Det er kampstart på Varden Amfi allerede kl. 16, og er du ikke i Bergns-distriktet, kan du se kampen HER fra kl. 15.55, hvis du har Gjengangerens +Alt-abonnement.