Sterk og viktig seier over Brann2

Mange mente Ørn måtte vinne mot Brann2 på bortebane, og Ørn gjorde det de måtte. Etter å ha kommet under 0-1 etter bare åtte minutter og kjempa seg tilbake i kampen. Først utligna Thomas Knutsen i sin 363. kamp før Jakob Auby (bildet) blei matchvinner fem minutter før pause.

Arkivbilder: Knut G. Bjerva

Mange hadde en litt dårlig følelse før Ørns kamp mot Brann2 i Bergen. Ørn stod kun med én seier på bortebane, mens hjemmelaget stod med fem strake seire, og hadde ikke tapt på Varden amfi siden begynnelsen av juni. Men hva gjør det med en dårlig følelse når Ørnlaget la ned en kjempeinnsats og tok tre livsviktige poeng.

Det var hjemmelaget som åpna best. Laget hadde fått tilbake en del landslagsspilllere i forhold til kampen mot Eik Tønsberg, og var klart best mot Ørn det første kvarteret. Det teknisk gode laget produserte et par store sjanser før de tok ledelsen. 1-0 kom etter en corner der Elias Grimeland kom seg foran Arnar Førsund og heada ballen i mål.

Ørn kom etter hvert mer med og bare et par minutter etter baklengsmålet spilte Alban Kadriu fram til Gustav Helling, men Branns gode keeper redda skuddet.

Det første kvarteret var sjansefyllt begge veier, og keeper Solberg stod fram med et par gode redninger. Jakob Auby fikk også til et godt skudd, men det gikk like over. Han skulle imidlertid få flere sjanser – og lykkes.

Thomas Knutsen scora Ørns første mål, og nærmer seg nå Helge Fjeld i antall kamper

Utligninga
Etter vel et kvarter kom utligninga. Christopher Lindquist, som har blitt en nøkkelspiller for Ørn på cornere og innkast, slo en perfekt corner. Den falt etter hvert ned på fem-meteren der Gustav Helling fikk vippa ballen til Thomas Knutsen. Han nølte ikke et tiendel, men smelte ballen opp i nett-taket.
Etter vel en halvtime fikk Alban Kadriu en god skuddmulighet etter en flott overgang, men Branns G19-landslagskeeer Martin Børsheim fikk slått til corner.

Tidlig avgjørelse
Vel fem minutter før pause kom faktisk avgjørelsen. Et langt utspill fra keeper Solberg blei fin tatt ned av Daniel Hamde, før han sendte ballen videre til Jakob Auby. Østfoldingen dro av et par spillere, og sendte avgårde et skudd fra 17-18 meter som Brannkeeperen ikke hadde mulighet til å nå bort til.

Christopher Lindquist har blit viktid på dødballer og innkast

La seg lavt
Etter pause jaget hjemmelaget utligning, men Ørn var farlige på kontringer. Gustav Helling fikk en god mulighet på corner, og etter en snau time storma Sander Werni fram mot 16-meteren, men han drøyde litt før lenge i avslutningsøyeblikket slik at en Brann-forsvarer fikk klarert til corner.
Keeper Solberg måtte trå til et par ganger, men både Daniel Hamde, Jakob Auby og Steffen Wivestad fikk solide muligheter som kunne punktert kampen.

Mot slutten la Ørn seg lavt og kompakt, og selv om hjemmelaget presset på for utligning, kom de aldri til de store målsjansene.

Dermed vant Ørn sin andre borteseier for sesongen og står nå med ti poeng på de seks kampene etter sommerpausen.

HER kan du høre og se Ørn-ropet i garderoben etter kampen.

Imponert trener
Trener Øystein Garborg var glad og lettet etter kampen.
– Gutta legger ned en vannvittig innsats, og vi begynner å få betalt for det som skjer på treningene. Vi burde faktisk scora et par mål til, og selv om sjansestatistikken var ganske jevn, hadde vi de største. Vi fortsetter med å være bedre i i andre halvdel av sesongen, men vi må fortsatt jobbe steinhardt framover.

Blei dere pressa lave mot slutten eller la dere bevisst lave?
– Det var bevisst slik at Brann blei pressa ute på kantene. Vi visste at vi da hadde god kontroll, og det stemte heldigvis. Det ga oss også gode kontringsmuligheter som vi burde utnytta litt bedre i dag, sier en fornøyd Ørntrener.

Trenerduoen Hellesnes/Garborg kunne juble, som her etter seieren mot Hødd

Setter laget først
Kaptein Arnar Førsund hadde en klar mening om hva som trengtes for å ta tre poeng mot Brann2. Det gjaldt større løpsvilje, ofring i begge boksene og for lagkameratene.
– I dag viser vi at vi har tatt steg. Vi jobber godt for hverandre om dagen, og det gir resultater. Nå setter vi laget foran oss selv, og det gjorde at vi kunne reise hjem med tre viktige poeng i dag. Men vi kan ikke slappe av lenge, lørdag kommer Jerv på besøk, og da må vi opp enda noen hakk. Vi håper publikum støtter oss i dette om møter opp på lørdag, sier kaptein Førsund.

Kaptein Førsund stod fram med trøkk i duellspillet, som her mot lørdagens motstander - Jerv

Ørns beste
Jakob Auby spilte sin beste kamp i Ørntrøya og imponerte med teknikk, overblikk og god arbeidskapasitet. At Gustav Helling gjerne ville hatt en avgjørende pasning fra ham, tilgis når han stod bak seiersmålet.
Dessuten jobba igjen Gustav Helling som en helt på topp, og Sander Werni var et stadig uromoment på kanten.
Bakover framstod midtstopperduoen Førsund/Knutsen som stor sikkerhet, og aller bakerst var keeper Solberg viktig, ikke minst i begynnelsen av kampen.

Men i dag var det først og fremst laginnsatsen som sørga for tre viktige poeng.

Tabell/neste kamp
Seieren mot Brann2 var ekstra viktig, ikke minst fordi Sotra vant på lørdag. Ørn ligger nå to poeng bak Sotra, og hardtsatsende Arendal ligger også bare to poeng foran Ørn.

Neste hjemmekamp er mot avdelingstoer Jerv lørdag 21. september kl. 15.00.
Deretter gjenstår Brattvåg (borte), Sotra (hjemme), Eik Tønsberg (borte) og Fløy (hjemme)