Bare uavgjort – burde avgjort før pause

Ørn spilte «bare» for best mulig plassering da laget møtte Kvik Halden lørdag ettermiddag. Ørn dominerte før hvilen, men en meget god Kvik-keeper holdt hjemmelaget inne i kampen. Kvik tok ledelsen etter vel fem minutter, før Adrian Rogulj (bildet) satte inn sitt 13. mål for sesongen. Andre omgang blei målløs og kampen endte dermed 1-1.

Tekst: Svein Roppestad
Bilder: Knut G. Bjerva

Ørn stilte offensivt mot Kvik. Laget gikk ut i en 3-4-3-formasjon der vingbackene Sjøl og Rønning-Olsen var mye med offensivt. Trener Kjell Andre Thu satsa tydeligvis på seier mot bedreplasserte Kvik.
– Vi ønska å være offensive, og la opp til en formasjon der vi var 3-4-3 offensivt og 5-3-1 defensivt. Jeg syns vi lyktes bra med det, spesielt før pause.

Før pause
Ørn skapte absolutt mest i første omgang og hadde flere store målsjanser. Allerede etter vel fem minutter måtte Kvik-keeper Orhan Simsek i aksjon. Etter et innlegg fikk Thomas Knutsen stå aleine på fire-fem meter, men skuddet blei glimrende redda. Men det var Kvik som skulle score det første målet. Etter et framspill kom Deni Hasanagic seg imellom midtstopperne Falchener og Førsund, og fikk pirket ballen i mål.

Etter vel kvarteret kom toppscorer Adrian Rogulj seg igjennom, men litt hardt pressa, fikk keeper avverga til corner.

Vel midtveis i omgangen kom endelig utligninga. Rogulj fikk ballen nesten nede ved cornerflagget, han så at keeper stod langt framme og etter en nydelig pole gikk ballen inn i det bakre hjørne. En fantastisk scoring fra en følsom fot.

Henrik Falchener, Alexander Rønning Olsen og Leroy Nilsen gratulere Adrian Rogulj med scoring

Ikke lenge etter fikk Ørn en ny stor mulighet, Kaptein Thomas Knutsen fikk stå aleine på fire fem meter, men en fantomredning av Kvik-keeperen sørget for at det fortsatt stod 1-1.

Fem minutter før pause fikk Alex Krawiec til et skudd, men keeper Simsek var nok en gang på riktig sted til riktig tid. Dermed stod det 1-1 til pause etter en omgang der Kvik kun hadde en halvsjanse.

Etter pause
Kviktreneren var tydeligvis ikke fornøyd med det som skjedde før pause, og foretok to bytter etter hvilen.
Ørn var også best i begynnelsen av andre omgang, og etter vel ti minutter rulla laget opp et glimrende angrep på høyrekanten. Alex Krawiec avlsutta med et godt skudd fra litt skrått hold og Kvik-keeperen holdt igjen hjemmelaget inne i kampen.
Kvik kom etter hvert mer med og hadde et par farlige avslutninger, men uten resultat.

Ørn satsa på seier, og foretok fire bytter en snau halvtime før slutt, uten at de skapte de store sjansene. Nærmest var Oliver Thomassen da han på et innlegg fra Gustav Helling skøyt via et Kvik-bein til corner.

Enda nærmere var Adrian Rogulj da han snaue ti minutter før slutt kom nesten fri 20 meter før mål, men skuddet gikk like på utsida.

Dermed ebba kampen ut, der førsteomgangen var langt bedre enn den andre.

Frank Bamenye vant mange dueller på midtbanen

Burde avgjort tidligere
Ørntrener Kjell Andre Thu ville gjerne hatt med seg tre poeng fra Halden.
– Jeg syns vi gjør en god bortekamp og skaper nok til å avgjøre. Vi er ikke effektive nok, og det har i grunn vært fasit i mange kamper denne sesongen. Vi har hatt et veldig høyt toppnivå, som i kampene mot Arendal og Moss, men bunnivået har vært for lavt. Dessuten ødela de siste kampene før ferien mye, da hadde vi mange skader og suspensjoner, noe som gjorde at hverken treningene enn kampene blei optimale.
Vi har heva oss mye fra sesongstart i april, har et lag i utvikling og har vist at vi har noe å gjøre i norsk toppfotball å gjøre. Det er positivt før neste sesong. Vi lot jo også endel av de yngre spillerne få ca en halvtime, en erfaring som kan være godt å ha med seg, sier Ørntreneren som trolig får avklart neste trenerkontrakt med Ørn i løpet av forholdsvis kort tid.

Ørn er faktisk ubeseira på de fem siste bortekampene, etter én seier og fire uavgjorte kamper.
Ørn trener som vanlig neste uke, og fk. mandag kl. 17.00 er det treningskamp i Lystlunden mellom Sandefjord Fotball2 og Ørn. SF2 skal møte Råde i kvalifisering for 3. divisjon og ønska en god motstander. Ørn vil la alle spillerne i stallen får minmum én omgang.

Alex Krawiec var svært aktiv på høyrekanten

Ørns beste
Alex Krawiec var stadig en trussel på høyrekanten, og det blei ofte farlig da han satte på turboen, selv om resultatet uteble. Dessuten var Frank Bamenye god som ballvinner på midtbanen, og presenterte også noen lekre tekniske detaljer. Også Christian Hargott var god før pause, men forsvant noe etter hvert.
Adrian Rogulj må få ros for sitt 13. mål for sesongen og hard jobbing gjennom hele kampen, selv om uttellinga kunne vært bedre.

Tabellen
I og med at Sotra vant over Strømmen, rykka Ørn ned til 8. plass på tabellen, med 29 poeng og 37-38 i målforskjell. Hadde Ørn klart å sette en av kjempesjansene før pause, hadde laget havna på 6. plass.
Dette er uansett den beste plasseringa siden sesongen 2011. Da endte Ørn på fjerdeplass.

Vi kan gratulere Moss med opprykket til 1. divisjon etter at de vant 3-1 over Ullern. Arendal spiller kvalifisering mot Ullensaker Kisa som blei nummer to i avdeling 2, og Skeid som har kvalikplassen i 1. divisjon

Det er verdt å legge merke til at Ørn Horten vant hjemmekampene mot begge disse lagene, 3-1 over Moss og 8-1 over Arendal.

Odd 2 rykker ned etter å ha tapt for Arendal, mens Vard Haugesund og Notodden så vidt klarer seg.

Neste år
Grorud og Stjørdals Blink rykker ned fra 1. divisjon og kan bli motstandere for Ørn til neste år.Opprykk fra alle avdelinger i 3. divisjon er ikke avgjort. Det som er klart er at Lyn, Aalesund2, Brann2 og Junkeren (Bodø) rykker opp.
Fram har tre poengs fordel og åtte plussmål ift. Follo i avd. 4, mens Strømsgodset2 og Gjelleråsen har like mange poeng i avd. 6, men der har Godset 13 plussmål å gå på og lagene møtes i siste kamp. Siste runde i 3. divisjon spilles på søndag.