Det vil seg ikke på bortebane

Ørn Horten stod uten bortepoeng etter fire kamper på fremmed gress. Det blei ikke bedre mot Sotra, selv om Ørn leda 2-1 til det var et snaut kvarter igjen. Sotra scora tre ganger og vant 4-2. Adrian Rogulj scora begge Ørns mål, det første på hodet (bildet) og det andre på straffe.

I fjor vant Ørn samtlige sju bortekamper – i år står laget uten poeng etter de første fem. Spillerne kom fort ned på jorda igjen etter den fantastiske kampen mot Arendal.

Før pause
Ørn fikk nok en gang en tøff start på kampen. Sotras Henrik Andersen blei spilt litt for enkelt igjennom, men keeper Solberg kom perfekt ut og traff ballen. Dommeren mente noe annet og dømte straffespark, noe vi vil kalle til innbruddspris. Den satte toppscorer Lars Kilen enkelt i mål.

Ørn hadde det meste av banespillet, men begge Ørns sidebacker var offensive, ofte samtidig, og det ga Sotra mye rom til kontringer på kantene.

Adrian Rogulj fikk en kjempesjanse til utligning etter en halvtime, men på det gode innlegget fra Leroy Nilsen satte han ballen utafor fra tre-fire meter.

Tre minutter før pause kom den fortjente utligninga. På en perfekt slått corner fra Thomas Utter Jensen fikk Rogulj utnytta sin hodestyrke og heada ballen i mål fra kort hold.

Det stod 1-1 til pause etter en omgang der Ørn burde ledet etter spill og store målsjanser.

Adrian Rogulj (9) blir gratulert av Nuno Soares (10) og Thomas Utter Jensen (21)

Andre omgang
Sotra tok initiativet etter hvilen og i løpet av det første kvarteret kom de til tre store målsjanser.
Da tok trener Thu grep og satte inn Alban Kadriu og hurtigtoget Ole Opthun på kanten. Ti minutter seinere blei Opthun felt innafor 16-meteren og Ardian Rogulj satte straffesparket sikkert i mål. Da var det mange som håpa på årets første borteseier.

Ole Opthun felles og det blir straffespark.

Trenerteamet la om til 5-4-1 i håp om å trygge seieren, men hvor lenge var Ørn i pa, jo i ca tre minutter. Da satte innbytter Ole Thomas Herrem inn utligninga etter meget godt forarbeid av Nishimwe Mvuka på høyrekanten.

Fire minutter seinere tok hjemmelaget ledelsen. Da var det toppscorer Lars Kilen sin tur til å sette et innlegg fra høyrekanten i mål.

Og ikke nok med det. Da Ørn pressa på for utligning scoret Kilen sitt tiende seriemål fire minutter på overtid med en elegant vipp over Kristoffer Solberg.

For første gang i år slapp Ørn inn fire mål i en kamp, og en lang busstur venta over fjellet.

Kritisk etter nok et tap
Trener Kjell Andre Thu var skuffa etter kampen.

– Vi gjør jo en helt OK kamp fram til 2-1 og vi har vært solide defensivt stort sett gjennom hele sesongen, men i dag sprekker vi opp helt. Vi er helt forferdelige etter at vi legger om til 5-4-1 og leverer for dårlig både som lag og enkeltvis. Vi har for dårlig balanse i laget i lange perioder, og midtbanen vår er ikke løpsvillige nok til å demme opp for Sotras kontringer. I dag møtte vi et bedre lag med bedre spillere og vi visste at dette blei tøft. Vi gjør ikke to Arendal-kamper etter hverandre, og selv om vi har utvikla oss mye denne sesongen, må vi fortsatt kjempe for hvert poeng mot spillere som ofte er sterkere, raske og mer tekniske enn oss. Det blir en lang busstur hjem og vi hadde jo håpa å få med oss poeng, sier Ørntreneren.

Ørns beste
Det var ingen på Ørnlaget som viste samme form som mot Arendal. Adrian Rogulj skal ha ros for to scoringer, og er nå oppe i sju totalt. Dessuten var Ole Opthun frisk på høyrekanten den snaue halvtimen han fikk spille og keeper Kristoffer Solberg spilte seg opp etter en litt famlende start.

Leroy Nilsen og Christian Hargott viser en viss frykt for ballen

Tabellen/neste kamp
Serien er nå halvspilt og Ørn ligger fortsatt på 6. plass på tabellen med 17 poeng og 20-15 i målforskjell.
Neste kamp er mot Fløy Flekkerøy i Lystlunden, som slo Arendal 3-1 på lørdag. Ørn har litt å «hevne» etter tapet på bortebane i juni, og vi satser på at Ørn fortsatt er ubeseira i Lystlunden etter denne kampen.