Et helt lag på skade- og karantenelisten!

Det er under en måned siden Ørn Horten og Fløy Flekkerøy møttes i serien, men allerede lørdag er det klart for returoppgjør. Ørn har vist storform på hjemmebane med fire strake seire, men er virkelig underdogs i denne kampen. Ikke mindre enn 11 spillere er på skadelisten, syke eller i karantene. Ørn må klare seg uten toppscorer Adrian Rogulj (bildet) som pådro seg sitt fjerde gule kort mot Sotra.

Han scoret tre mot Arendal, og på bildet gratuleres han av Leroy Nilsen og Arnar Førsund etter ett av målene. Av de spillerne som var på banen mot Fløy, er seks ute i returoppgjøret. Også vår sisteskanse keeper Kristoffer Bjørløw Solberg, er ute med skade.

Aldri vært med på større frafall
– Vi har fort 10-12 spiller ute til denne kampen. Jeg har aldri vært med på større frafall enn det som vi opplever denne uka. Alt fra skader til sykdom til karantener, sier trener Kjell André Thu.

– Men det igjen åpner opp for at en del som ikke har spilt så mye i år får muligheten til å vise seg frem. Så tror jeg at vi må ta igjen det vi mister av rutine og kvalitet på innsats, vilje og entusiasme. Jeg gleder meg til å se flere av unggutta i aksjon og tror at vi kan overraske og gi Fløy kamp, selv om vi mangler et helt fotballag.

De som er ute er følgende: Kristoffer Bjørløw Solberg, Henrik Falchener, Jørgen Sjøl, Christian Foss Hargott, Alban Kadriu, Nuno Soares, Adrian Rogulj, Mustapha Fofana, Steffen Wivestad, Jørgen Thue Kristiansen og Simon Skogestad.

Borteoppgjøret
Det blei bare nesten poeng og bare nesten-resultat av store sjanser i borteoppgjøret mot Fløy i juni. Kristian Lien scora allerede etter fem minutter, og da kampen stod og vippa på 1-0 til hjemmelaget ti minutter etter pause, kunne Nuno Soares satt en hundreprosent-sjanse. Keeper avverga med en strålende redning og vel fem minutter før slutt fastsatte Preben Hille sluttresultatet til 2-0. Ørn måtte reise poengløse hjem fra Kristiansand.

Årets sesong
Etter å ha redda plassen i 2. divisjon på overtid i 2021, på bekostning av Fram Larvik, har Fløy overraska i år. Laget ligger på andreplass med 24 poeng, ni poeng bak Moss. Laget har ikke tapt siden det blei 0-2 for Moss 22. mai. 11 av poengene henta på bortebane etter seire over Notodden, Strømmen og Staal Jørpeland, uavgjort mot Odd2 og Ullern. I likhet med Ørn tapte Fløy med to mål for Sotra.

I siste kamp var Arendal på besøk på Flekkerøya. Arendal ville hevne forsmedelige 1-8 mot Ørn i forrige runde, men røyk på nok et tap. Fløy vant 3-1 etter to scoringer av Kristian Lien.

Trener/spillere
Trener Joey Hardarsson tok over som Fløy-trener når alt så helt håpløst ut få kamper før slutt i fjor. Han klarte å snu det som så helt fortapt ut til ny kontrakt. Hardarsson trente blant annet Start til opprykk i 2019, på bekostning av Lillestrøm, men fikk sparken halvannet år seinere.

Den kroatiske keeperen Ante Knezovic på 202 cm er kanskje lagets største profil og kom til klubben fra Kristiansund i 2019. Han har imidlertid sluppet inn to mål mer enn Kristoffer Solberg i Ørn-målet.

Toppscorer er Kristian Lien som scoret det første målet mot Ørn i juni. Han står med ti nettkjenninger og topper målstatistikken sammen med «Ørn-dødaren» Lars Kilen, Sotra.

Innbyrdes oppgjør
Før oppgjøret i juni hadde lagene møttes seks ganger tidligere. Det har vært ganske jevnspilte oppgjør unntatt det første oppgjøret i 2010. I Lystlunden har Ørn vunnet de to siste kampene, og har ikke tapt for Fløy i Lystlunden siden 2010.

Bør bli mye folk
Ørn er ubeseira på hjemmebane i år, og står med fire strake seire, hvor 8-1 mot Arendal var den beste prestasjonen på mange år. Det var nok flere som angra på at de ikke fikk med seg storseieren. Det blir neppe samme kalassifre mot Fløy, trener Kjell André Thus demper forventningene kraftig: Vi har aldri vært større underdogs enn vi er i denne kampen.

Det er kampstart i Lystlunden lørdag kl. 15.00.

Tekst: Svein Roppestad. Foto: Knut G. Bjerva