JADDA! Så kom seieren, tre poeng mot Notodden!

Jubel i garderoben! Endelig kom trepoengeren! Foto: Knut G. Bjerva

– Vi spiller feiende, flott angrepsfotball, vi er på og kriger. Og vi vinner fortjent 1-0. Vi hadde en rekke store sjanser i annen omgang, og fikk satt inn ballen til slutt, sier en fornøyd Ørn-trener Kjell André Thu etter kampen.
–  Det var tydelig forskjell på Ørn fra 1. til 2. omgang, hva sa du i pausen?
–  Vi snakket litt om justeringer av det taktiske, vi la om formasjonen litt, og så må vi tørre å være offensive, sier Thu.
– I 2. omgang tok vi et steg frem istedenfor tilbake. Og så får vi betalt for at vi er godt trent, fra 70 minutter og til slutt maler vi på med vårt spill, og presser Notodden bakover. Vi spilte også bra i forsvar. Vi har jobbet mye med system i forsvaret, og det betalte seg. Notodden kom ikke til mange sjanser.
Jeg er godt fornøyd, sier Kjell André Thu, og håper at denne seieren og trepoengeren bygger selvtillit i laget. Og igjen holder vi nullen hjemme, men vi er ikke veldig effektive i dag heller, men endelig kom det forløsende målet, og seier, avslutter en fornøyd Ørn-trener.

Når de aller fleste hadde innstilt seg på enn ny uavgjortkamp, avgjorde Mustapha Fofana og sikret klubben sin første seier i årets 2. divisjon. Presist satte han ballen bak Notoddens keeper, og Ørn–gutta rodde seieren i land de siste minuttene uten store problemer.Gleden var stor både hos laget og hjemmefansen etter kampen. Og, det var en svært viktig trepoenger i årets femte kamp.

Kampen vil ikke gå inn i historiebøkene som særlig annet enn en seier på helt riktig tidspunkt. Og det er mer enn godt nok. Det er akkurat sånne kamper det er moro å vinne. Jevne og tette. På hjemmebane og med scoring rett før slutt. De 265 tilskuerne (på en konfirmasjonslørdag) koste seg både det flotte Lystlunden - været og 1-0-seieren.

Ingen av lagene fikk noe grep på denne kampen. Det var få lange perioder hvor ett av lagene hadde dominans eller kontroll. Spillemessig var det i perioder rufsete. Sjansemessig var det tynt. Det var en del situasjoner, men få virkelig store sjanser.

Ørn fikk en kjempemulighet med 3 mot 1 i 1. omgang, men en Notodden-spiller kom mellom og ryddet opp. Den sjansen burde vært utnyttet bedre.

Adrian Rogulj er sterk som et beist spesielt i hodedueller, men det ble bare nesten i dag. Mot Moss må kantspillet og innleggs kvaliteten opp et hakk. Da får Adrian de sjansene han kommer til å score på.

Mustapha Fofana er absolutt best som rettvendt spiss. Endelig kom han i den posisjonen han er best på og var kald i avslutningsøyeblikket. Dette bør bli den oppturen for «Mos» som gjør at han tar steget fram og viser sitt potensiale i kamp etter kamp; tar initiativ, søker rettvendte posisjoner og bruker fart og steg.

Kristoffer Solberg ble ikke satt på de helt store prøvene, og foran seg hadde han en solid bakre firer. Arnar Førsund ble fortjent kåret til dagens Ørn–spiller, men pizzaen kan godt deles med herrene Knutsen og Falchener. Ryddig, ordentlig og solid var det hele veien i midtforsvaret. Å holde nullen i to av de tre første hjemmekampene er veldig positivt.

Det løpes mye i midtbaneleddet, og med bedre taktiske valg vil Ørn oftere få mer etablert spill og komme til flere sjanser. I de fem første kampene har gutta vist at de holder teknisk godt nivå i 2.divisjon. Det skal ikke så mye til for å ta et prestasjonssteg til.

Jørgen Skjøl ble skadet i 1.omgang, men det meldes foreløpig om at skaden ikke er så alvorlig som først antatt. La oss håpe Jørgen raskt er tilbake. Han er en viktig brikke både offensivt og defensivt.

Litt frustrasjon har det nok vært over litt dårlig poengbetalt etter de fire første kampene. Mot Staal Jørpeland burde det blitt seier, mot Ullern burde det blitt poeng og i hjemmekampen mot Egersund (1-1) viste laget bra soliditet.

Men, hvem tenker vel på de tapte slag på seierens dag?Nå er det bare å ta selvtilliten og oppturen med seg på Bastøfergen 16.mai. Det er fullt mulig å slå et Mosse-lag som nok har fått i overkant godt betalt i seriestarten.

Tekst: Kjetil Ramberg og Knut G. Bjerva

Mustapha Fofana er absolutt best som rettvendt spiss. Endelig kom han i den posisjonen han er best på og var kald i avslutningsøyeblikket. Foto: Knut G. Bjerva

Fornøyde spillere etter kampen! Foto: Knut G. Bjerva