Jakter ny seier lørdag kl. 15

Ørn vant 4-2 over Vard Haugesund for ei uke siden og tok sesongens første borteseier. Nå var resultatet bedre enn prestasjonen, selv om laget skal ha ros for aldri å gi seg. For første gang i år hadde dessutene Ørn marginene med seg. Lørdag kommer Kvik Halden til Lystlunden, et lag som ligger nederst på tabellen og som har sparka treneren denne uka. Men det betyr ikke at det blir noen enkel kamp for Ørn-laget. Kvik har skifta trener’n denne uka og må trolig må stille med en 16-åring i mål.

Bilder: Knut G. Bjerva

Ny cupfinale
Trener Øystein Garborg er klar over at det er en tøff kamp som venter.

– Vi møter et desperat som «må» vinne. Vi tapte mot dem i juni, og har litt å revansjere. Vi er klare for å forbedre oss fra siste kamp, selv om gutta skal ha ros for at de legger ned en utrolig jobb. At vi avgjør kampen med to mål på overtid, var en flott belønning som gutta fortjener. Vi har fortsatt å jobbe med det vi har hatt fokus på etter sommerpausen, og det er moro å se at arbeidet gutta har lagt ned lønner seg. Vi har trua på oss sjøl, og håper folk i Horten stiller opp som der har gjort i det siste. Det er jo også en fin mulighet til å feire materialforvalter Per Skaue som blir 85 år på lørdag, sier Ørntreneren som nå kun har Frank Bamenye og Steffen Wivestad på skadelista.

Øystein Garborg forventer tøff kamp, her fra våroppgjøret mot Kvik Halden

Heve generell utførelse
Kaptein Arnar Førsund mener det var mye læring i Vard-kampen.

– I forrige kamp fant vi ut hvordan vi skal score mål. Så da blir det ganske enkelt å ta copy-paste på den oppskriften og utføre på nytt. Hvis vi i tillegg klarer å heve den generelle utførelsen på konseptet "spille fotballkamp" så blir summen av det tre poeng. Når til og med mr. Ørn klarer å "velte" inn en brasse så er alt mulig, sier Ørnkapteinen som sikter til Thomas Knutsens nydelige brasse-scoring som sørga for 4-2 over Vard. Førsund står for øvrig uten scoring i år, mens Knutsen har tre nettkjenninger.

Keeper Kristoffer Solberg har vært strålende i år, og spiller sin kamp nummer 100 på lørdag. Her fanger han ballen foran en en galopperende Arnar Førsund

Motstanderen
Kvik ligger sist på tabellen med 10 poeng og 17-35 i målforskjell. På bortebane har det blitt seier mot Brann2 og uavgjort mot Fløy Flekkerøy og Viking2. Laget har én kamp mindre spilt enn de andre lagene, og skal møte Jerv i neste uke.
10.08. Eik Tønsberg - Kvik Halden 2 - 1

I siste hjemmekamp blei det 0-3 mot Arendal, men da fikk keeper Orhan Simsek rødt kort etter et kvarter. Kvik stiller trolig med 16-åringen Sander Lund i mål mot Ørn.

Trenerskifter
Før årets sesong henta man inn portugiseren Hugo Vicente. Han har vært akademitrener i Viking og FC København og assistenttrener i Stabæk. Styret uttalte lenge full tillit til portugiseren, men etter 0-3 mot Arendal sist helg var det nok og han ble løst fra kontrakten med umiddelbar virkning.
Erstatteren blei henta internt. Trener for Gutter14-laget Kjetil B. Andreassen fikk en tilsvarende rolle etter at Arne Erlandsen forlot klubben i august. Han har i tillegg flere år bak seg som assistent trener på Kviks A-lag.
Noen ganger får trenerskifter en umiddelbar virkning, men som oftest har det liten virkning.

Kvik Halden har hatt hyppige trenerskifter de siste åra. Fjorårets Ørntrener Heiðar Júlíusson trente laget i 2022, men ønska ikke å forlenge kontrakten. Da kom veteranen Arne Erlandsen inn, men resultatene svarte ikke helt til forventningene, og i løpet av høsten dro han til Skeid for å prøve å redde plassen i OBOS-ligaen, uten særlig hell.

Fjorårets Ørntrener Heiðar Júlíusson trente Kvik i 2022, men ønska ikke å forlenge kontrakten

Spillere
I august blei angriperen Andreas Østerud lånt fra Raufoss, og keeper Sander Lund fra Sarpsborg08. Dessuten henta den portugisiske trener sin landsmann Luis Canina fra Luleå i Sverige, og danske Sander Kohberg kom fra college-fotball i USA.
Den gamle storscoreren Øystein Lundblad Næsheim, med nesten 200 kamper og 90 mål, har vendt tilbake etter et halvt år i  Lillehammer FK.
Den 19 år gamle midtstopperen Tarik Mrakovic har forlatt klubben og signert med Igman Konjic, som spiller i den øverste ligaen i Bosnia og Hercegovina.
Kvik har ingen klare toppscorere, Fabian Stensrud Ness har fire mål, mens Andreas  Myklebust står med tre nettkjenninger.

Sebastian Pop er litt for seint ute i våroppgjøret i Halden

Våroppgjøret
Ørn røyk på det fjerde tapet på rad da det blei 0-1 på Halden stadion. Første omgang var jevnspilt med flere store Ørnsjanser, spesielt mot slutten av omgangen, men uten tellende resultat.
Om første omgang blei avslutta positivt, åpna andre omgang på verst tenkelige måte. Seiersmålet til hjemmelaget kom etter en corner vel minuttet etter pause. Rutinerte Fabian Næss lurte seg inn på bakerste stolpe, Ørnforsvaret glapp i markeringa og Næss kunne heade ballen inn ned i hjørnet.
20 minutter før slutt pådro Leroy Nilsen seg sitt andre gule kortet da dommeren mente han filma for å få straffespark. Ørn heva seg faktisk etter utvisninga uten å produsere de helt store målsjansene.
Dermed endte det med Kvik Haldens første seier i 2024 og Ørns fjerde tap på rad.

I en treningskamp i Østfoldhallen i februar i år var Ørn totalt overlegne før pause og burde scora på en av seks store målsjansene, i en kamp der Alban Kadriu alt i alt var Ørns beste.
Etter pause kom Kvik mer med i kampen og etter vel en time scora Jonas Halsne kampens eneste mål. Ørn vant sjansestatistikken 8-3, men Kvik vant kampen 1-0.

Ørn hadde solid støtte på Halden stadion, og det er håp om litt flere tilskuere i Lystlunden på lørdag

Nå trenger laget støtte
Ørn ligger fortsatt under streken, men nå har laget full kontakt med lagene over. Det er to poeng opp til Sotra og fire opp til Notodden. En seier mot Kvik Halden vil kanskje bringe Ørn over streken, og spillerne hadde satt pris på om du bidro.

Det er kampstart i Lystlunden kl. 15.00.