TILBAKE PÅ VINNERSPORET

Ida & Emma Sofie :)

Etter tapet i Kristiansand, var det tid for revansje. Telemark hadde tatt turen til Sandefjord for å spille mot Vestfolds J2008 kretslag.

Våre Ørn-jenter var igjen tatt ut for å forsvare Vestfolds ære.
Emma Sofie stod i mål i første omgang, og Ida kom inn på midtbanen i andre omgang, så de fikk en omgang hver.

Kampen bølget litt frem og tilbake, men Vestfold klarte etter hvert å holde ballen litt mer i laget. Ingen store sjanser de første 25 minuttene. Men så får Telemark en overgang, og Emma må strekke seg så lang hun er på et skudd og får slått til corner. På den påfølgende corneren forsvarer Vestfold seg veldig bra, og kjører en kontring på direkten. Den ender opp med at Tale får inn et godt skudd, som også blir slått til corner i motsatt ende.

Her er Vestfold aggressive og Linnea Lien setter ballen i mål til 1-0.
Nå kjører Vestfold kampen, og det blir store sjanser til både Linnea L og Roseline.
Emma får ikke så mye mer å gjøre, da forsvaret gjør en veldig god jobb med å tette rom, og hindrer Telemark fra å komme til store sjanser.
Etter 40 min kommer Linnea L igjennom og setter ballen i mål på retur etter å ha selv skutt rett på keeper. 2-0.
Pausestillingen blir også 2-0. Emma får en fortjent hvil på benken, og Ida kommer inn på midten.
Ida kommer fort inn i kampen, og slipper ballen fint igjennom til Roseline på en overgang, avslutning til corner. På den corneren får Ida stå helt alene og en kjemperedning hindrer Ida sin første scoring for kretslaget. Ny corner. Ida kommer seg helt alene igjen, men bommer dessverre på avslutningen.

21 minutter ut i andre omgang fortsetter Vestfold sin kanonade mot Telemarks mål. Ida kliner til, men skuddet blir blokkert.
Ny sjanse hvor Ida får ballen på 5 meter, vender fint, skyter, men keeper er igjen med på notene og redder.
Vestfold presser høyt og etter 25 min i andre omgang setter Roseline ballen i mål. 3-0.
Kampen fortsetter i samme spor etter scoringen og flere Vestfoldspillere blir spilt igjennom alene mot keeper, men det blir ikke flere scoringer.

Kampen ender 3-0 til Vestfold, og Ida må vente til neste kamp før hun får en ny sjanse til sin første kretsscoring.
Begge jentene spiller en god kamp, sammen med resten av laget.

Det neste som skjer for dette laget (utenom treninger) er talentsamling i slutten av mars. Da er det uttak av de 40 beste fra 2008-årgangen i Norge, så det blir spennende om noen fra Vestfold blir tatt med der.
Våre jenter må dessverre vente ett år før de får mulighet til å bli med på det, siden de er født i 2009.

Det skal også være sonekamp for 2009 årgangen, og påfølgende kretslagssutak. Her stiller Ørn med flere jenter (Oda Lovise Lehmann Sundheim, Sofie Andresen, Jacklin Mbongampashi Tumba, Lykke Jansson). Den spilles 20 mars.

Det er også nominasjon til sonelag for jenter 2010, hvor to jenter er nominert (Kine Kville og Marie Blazek Lønneberg).