SPØRSMÅL & SVAR LYSTLUNDEN TRIBUNE

Foto: Ellen Johannessen/Gjengangeren

Per (42): Hvorfor skal Ørn få alle disse millionene av kommunen?

Svar:
Lystlunden Stadion er kommunalt eid.
Ørn Horten får ikke ei krone.  Ørn Horten, Falk håndball og fotball, innebandyklubben, rugbyklubben og andre er brukere og leietakere.

Trine (33): Hvordan kan NFF kreve av Horten kommune at de skal lage nye tribuner og oppgradere stadion?

Svar:
NFF har ingen instruksjonsmyndighet ovenfor Horten kommune. NFF forholder seg til Ørn Horten. Klubben må sende inn en lisens for å få spille i 2. divisjon. I denne lisensen er ett av områdene anlegg/infrastruktur. Der er det laget felles krav til alle anlegg i hele landet for klubber som spiller blant annet på Ørn Hortens nivå.
Som anleggseier er det Horten kommune som må svare opp om de er villig til å levere på disse felles kravene.

Truls (64): Hva skjer egentlig hvis ikke NFF godtar Lystlunden som arena?

Svar:
Da må klubben spille på en arena utenfor Horten.

 

Svein (38): Men, kommunen må da vel få tid på seg av NFF til å få dette i orden?

Svar:
Det kan gis dispensasjon fra kravene, men da skal det foreligge en forpliktende tidsplan og budsjettering NFF akseptere.

 

Niklas (45): Kan ikke Ørn betale for dette selv? Hvorfor skal kommunen belastes med denne regninga?

Svar:
Horten kommune er anleggseier i Lystlunden og har ansvar for fortløpende vedlikehold og nødvendig oppgradering. Hvis anlegget hadde vært tilstrekkelig oppgradert og innfridd NFFs krav hadde ikke dette kostet kommunen noen ting. Hovedårsaken til den kostnaden som kommer nå er mangel på oppgradering over lang tid.

 

Ingrid (68): Hvorfor kommer dette akkurat nå?

Svar:
Når Falk håndball rykket opp stilte håndballforbundet krav om bedre fasiliteter. Det resulterte i den nye idrettshallen i Lystlunden. Dette er en helt identisk sak: fotballforbundet stiller andre krav til fasilitetene nå som Ørn har rykket opp.

 

Bjarne (66): Hvis Ørn rykker ned igjen er vel alt dette bortkastet?

Svar:
Å legge til rette for idrett og fysisk aktivitet er en veldig god investering. Satsing på idrettsanlegg i hele byen er viktig. Rehabilitering av Lystlunden stadion skulle skjedd for mange år siden og har ingenting med enkeltresultater en sesong å gjøre.
Falk håndball har rykket både opp og ned, men hallen i Lystlunden er ikke mindre viktig av den grunn. Anleggsutvikling er langsiktig planlegging og budsjettering.
Lystlunden er daglig byens største møtested med tusenvis av gjester til idrettsarrangementer gjennom året. Anstendige forhold handler om kommunens omdømme.

 

Eirik(41): Men, det er jo ikke folk på kampene og Ørn bidrar ikke til inntekter til noen som helst. Hvorfor ny tribune da?

Svar:
Ett eksempel: hvert år arrangerer Ørn Horten Kanalcupen i juni. Da er det mellom 6.000 og 7.000 mennesker i Lystlunden.
Hvis vi tenker oss at 6000 mennesker legger igjen 50 kroner i snitt i byens kjøpesentre, butikker, bensinstasjoner, restauranter, overnattingssteder osv. blir det kr 300.000.
Det er i år 30-årsjubileum for Kanalcupen. Gjennom 30 år har det altså generert minst 9 millioner til forretningsdrivende og dermed skatteinntekter til kommunen. Vi tror at bedre fasiliteter vil gi publikum en bedre opplevelse og service.
Med opprykk til 2.divisjon er målsettingen å øke publikumsoppslutningen. Kom på kamp på ny. 

 

Tore (25): Hvorfor skal alt handle om Ørn hele tiden?

Svar:
Vi føler det nok ikke sånn. Egentlig ville vi gjerne hatt mer ros og anerkjennelse for jobben vi gjør for barn og unge, integrering og mangfold, og det samfunnsansvaret vi tar.
Vi tenker vi har akkurat samme posisjon som alle andre idrettslag i kommunen.
I akkurat denne saken kommer Ørn indirekte i fokus fordi NFF stiller krav om anlegg på bakgrunn av klubbens opprykk.

 

Eva (37): Hva handler egentlig alle disse NFF-kravene om?

Svar:
Det er sikkerhet, tilrettelegging for media, service for publikum, garderobeforhold for spillere og trenere/ledere, lys, standard på selve banen osv.
Det forslaget administrasjonen har innstilt på ovenfor politikerne er veldig moderat blant annet med tanke på antall sitteplasser. Det er veldig langt fra et fancy og stort anlegg. Dette vil kun dekke en helt nødvendig oppgradering.

 

Ivar (54): Hvor mye mer koster denne rehabiliteringen enn den nye hallen i Lystlunden?

Svar: 
Idrettshallen har en helt annen kostnadsramme. Kostnaden ligger ca 7 ganger høyere enn kostnadene til et fotballanlegg NFF kan akseptere.
Men, det blir feil å stille anlegg eller idretter opp mot hverandre. Det er uansett viktig for alle brukere av Lystlunden og alle andre anlegg i kommunen at det er akseptable fasiliteter.

 

Trude (40): Hvorfor er det ingen av partiene som går inn for administrasjonens innstiling, alternativ 1?

Svar:
Det må de politiske partiene svare på. Administrasjonen har gjort en solid jobb og har også funnet økonomisk grunnlag for dette. For oss er det overraskende at administrasjonens nøkterne alternativ – som dekker NFFs krav – ikke fører til at partiene samler seg om dette.
Noen vil mer, andre vil mindre, men i sum er det dette alternativet som burde kunne samlet flertall.

 

Asgeir (51): Føler dere i Ørn at dere har fått kritikk i saken?

Svar:
Nei, absolutt ikke. Dette handler om en dialog mellom NFF og administrasjonen i kommunen og en innstilling fra administrasjonen til politisk behandling. Ørn Horten er ikke annen part i saken enn som bruker av Lystlunden og som lisens-søker etter opprykket.

 

Geir (40): Idrettsrådet har fått knallhard kritikk fra mange kanter etter Line Berger’ s uttalelser i Gjengangeren. Hva mener dere om intervjuet?

Svar:
Vi oppfattet Idrettsrådets uttalelser først og fremst rettet mot administrasjonen i kommunen med bakgrunn i at Idrettsrådet mener har vært manglende medvirkning.
Vi har ingen forutsetninger for å mene noe om det.
På generelt grunnlag kan vi si: Vi tror idretten i Horten, og i det bildet også idrettsrådet har alt å tjene på å samarbeide og alltid søke åpen og god dialog med hverandre..
Vi tror også det er lite å tjene, men mye å tape på at å konstruere motsetninger mellom bydeler, foreninger og idrettsgrener.

 

Roger (36): Hva vil Ørn gjøre med uttalelsene fra enkelte politikerne på Formannskapsmøtet som det stod om i Gjengangeren i dag?

Svar:
Ingenting.
Vi undrer oss over at det fortsatt er misforståelser rundt realitetene i saken, men tenker at det fortsatt er tid nok til å rette opp i dette til kommunestyret skal fatte et endelig vedtak.

 

Inger (71): Hva skjer egentlig med denne saken videre og hva gjør dere i Ørn?

Svar:
Nå skal kommunestyret behandle saken og fatte et vedtak. Det vil skje i neste uke. Vi har brukt mye tid på denne saken fordi den er en viktig del av vår lisenssøknad.
Vi stiller opp for både de politiske partiene og administrasjonen når det er behov for det. I tillegg har vi tett og god dialog med NFF om mulige konsekvenser av det kommende politiske vedtaket.

 

Calle (30): Hva ønsker dere i Ørn Horten skal skje på kommunestyremøtet?

Svar:
Vårt ønske er at politikerne forlater sine nåværende standpunkter og samler seg om administrasjonens alternativ 1.
Hvis både de som vil mer og mindre enn administrasjonens innstilling tilsier kan se pragmatisk på dette til beste for Lystlunden og Horten, hadde det vært det aller beste.
Vi oppfordrer derfor politikerne til å snakke sammen, forlate sine særstandpunkt og det som virker å være en noe fastlåst situasjon akkurat nå og tenke langsiktig.

Forrige
Forrige

FORSVARSTABBER GA 2-2

Neste
Neste

FORTJENT SEIER OVER EIK TØNSBERG